We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  12:00 - 23:00

festival, foodtrucks, speciaalbier

Twee dagen bomvol entertainment en ontspanning in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juni. Saturday Thrill and Sunday Chill. Nog leuker: UIT072 geeft 2 kaarten weg!

Woodlands: Groovy Weekender

Woodlands Festival is een festival voor alle leeftijden, dat dicht bij de natuur staat en artistieke creativiteit en vrijheid stimuleert. Met hulp van honderden toegewijde vrijwilligers en bezoekers die ‘Woody’s voor het leven’ zijn is het festival inmiddels niet meer weg te denken uit 072.

Woodlands Festival 2017

Woodlands Festival 2016

Geplaatst door WOODLANDS FESTIVAL op Dinsdag 2 augustus 2016

Op de 8e editie van Woodlands Festival vind je maar liefst 8 area’s met een gevarieerde line-up aan regionale artiesten, bands en DJ’s. Het thema “Groovy Weekender” belooft weer een weekend vol dansjes, drankjes en gezelligheid op het terrein van de IJsbaan in Bergen. Er is zelfs een echte speciaalbierbar!

Er kan gedanst worden in de Silent Disco, geknutseld en geschminkt worden bij de Kidsaera en je kunt genieten van verschillende soorten kunst op het festivalterrein. Natuurlijk kan er ook heerlijk gegeten worden bij één van de vele aanwezige foodtrucks met eten vanuit alle landen en culturen.

Op de zondag kan er heerlijk gechillt worden in het zonnetje. Woodlands zorgt voor de zomerse deuntjes, geheel akoestisch. Er kan gestruind worden over de markt en kunst en cultuur is in overvloed aanwezig.

Win kaarten voor Woodlands 2018!

Wil jij 2 vrijkaarten winnen voor Woodlands Festival? Deel dan een originele selfie met een speciaalbiertje onder onze Facebook post. (Tips voor speciaalbier: check de bierbrouwers uit Alkmaar)

Update: de winactie voor Woodlands 2018 is afgelopen. Wel maak je nog kans op € 50 zakgeld voor Eten op Rolletjes en op 2 gratis kaartjes voor WijnSpijs Wandeling Bergen.

Spread the Woodlove!

Programmering
Ben je een trouwe bezoeker, dan weet je dat Woodlands elk jaar weer verrast met podia, barren en andere bouwwerken die als kunstwerk niet misstaan. Dit jaar staat er een gigantische houten molen, gebouwd door de harde werkers van de Roestkapers met helemaal bovenin achter de draaitafels Joekoepoekoe, Lorikeet, Soil Convention, Pareidolia, Kapitein Kasper en Cass Horn. De Luchtbus van Ruigoord is weer uit de schuur gehaald om een geweldig feestje neer te zetten met de Dirty Undies, Ooostblok en Zion Train en La Rêve verzorgt heerlijke, dromerige techno met onder andere techno legende Dimitri. Uiteraard zijn ook de Sfeerbeheerders van Woodstock 69 weer aanwezig en kan er weer genoten worden van fijne deuntjes bij de Woodlounge. Gekko Soundsystem zorgt voor de echte Jamaican summer-feeling met hun Reggae sound.

Dansjes dansen en de voetjes in het gras
Naast de muzikale omlijsting kun je ook dit jaar weer terecht bij de vele aanwezige foodtrucks met eten vanuit alle landen en culturen, valt er te genieten van lekkere speciaal bieren van Brouwerij Leeghwater en Zeglis en zijn er verschillende andere activiteiten te doen. Dit jaar staat er zelfs een heuse schiettent!

Kids Area
Op zaterdag zijn kids overdag welkom in de kidsarea met activiteiten als knutselen, verkleden, workshops acrobatiek, Skippy Kudde, schminken en diverse buitenspellen.

Zondag gratis entree
De (gratis!) zondag is traditioneel een gezellige familiedag met akoestische muziek, theater, een geweldige markt en bovenal de kenmerkende Woodlandssfeer en het gevoel nooit meer naar huis te willen!

Extra informatie

  • Woodlands Festival vindt plaats op de IJsbaan van Bergen aan de Oudtburghweg. Bereikbaar met fiets, auto of Woodlands pendelbus van/naar Alkmaar CS.
  • Op zaterdag staan de poorten wagenwijd open van 11:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:00 tot 22:00 uur.
  • Tickets koop je online