We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanaf 1 juli start weer Zomer op het Plein. En ook dit jaar komen weer een hoop mooie namen naar Alkmaar deze zomer!

Elk weekend van 1 juli t/m 12 augustus programmeert De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Op zomerse zaterdagavonden geniet je van sprankelende shows en bekende artiesten. Op zondagmiddag luister je relaxt naar schitterende concerten en ingetogen singer-songwriters.

Alkmaars Cityblog UIT072 helpt jou een keuze te maken uit het gevarieerde programma. Dit zijn onze 7 aanraders voor Zomer op het Plein 2018:

1. Shirma Rouse

De aftrap van Zomer op het Plein is op 1 juli voor de Nederlandse soulzangeres Shirma Rouse, die met studenten van Conservatorium Haarlem het jaarlijks terugkerende talentstage neerzet.

Muziek | Soul
1 juli – 14:30

2. Maaike Ouboter

Maaike Ouboter brak in 2013 in een paar minuten door toen ze met haar nummer Dat Ik Je Mis de voltallige jury van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland in tranen achterliet. Op 7 juli brengt ze nummers van haar nieuwe album ‘Vanaf Nu is het van jou’ .

Muziek | Singer-Songwriter
7 juli – 20:30

3. Elvis ’68 – The Comeback Special

Bijzonder wordt het project ‘Elvis ‘68’ Comeback Special’ op zondagmiddag 8 juli. Gebaseerd op een tv-show uit 1968, waarin Elvis Presley na 8 jaar afwezigheid terugkeert. O.a. Barry Hay, Sandra van Nieuwland en Lucas Hamming nemen het publiek mee op muzikale reis door het leven van The King.

Covers | 60’s
8 juli- 15:30

4. Dolf Jansen

Cabaretier Dolf Jansen komt met een Iers programma op zaterdag 21 juli. Zijn rol is verhalenverteller; de muzikale omlijsting is van de Ierse muzikanten van Soundbridge.

Cabaret | Ierse muziek
21 juli – 20:30

5. Sjors van der Panne

Sjors van der Panne (The Voice) zingt op zaterdag 4 augustus naast eigen nummers ook liedjes van zijn helden Boeijen, Shaffy en Brel.

Nederlandstalig | Franse chansons
4 augustus – 20:30

6. Yentl en de Boer

Yentl en de Boer, bekend van hun theatertour ‘Magie’ en vele zomerfestivals (en al eerder bij Zomer op het Plein) brengen op zondag 5 augustus hun mooiste werk in een spiksplinternieuw liedjesprogramma.

Muziek | Cabaret
5 augustus – 15:45

7. Sven Ratzke

De extravagante entertainer Sven Ratzke zingt op zaterdagavond 11 augustus parels van o.a. Bowie, Brecht en Brel tijdens een sympathieke show.

Muziek | Covers
11 augustus – 20:30

8. Wende

Theatermaakster en performer Wende sluit de 18e editie van Zomer op het Plein spetterend af. Ze raakt met haar scherpzinnige stem keer op keer tussen hart en ziel. Wende vernieuwt continu, ruilde Franse chansons in voor Engelstalige popmuziek, speelt klassiek repertoire en leerde zelf elektronische undergroundbeats maken. Kom naar haar luisteren op deze zomerse zondag.

Alternative | Pop
12 augustus – 15:45

Extra