We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  12:00 - 17:00

geschiedenis

Het is eindelijk weer zo ver! Op 3 en 4 juni tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Op 3 en 4 juni zeggen we 2023 voor heel even vaarwel en verwelkomen we de 16e eeuw in de binnenstad van Alkmaar. Tijdens Kaeskoppenstad worden de cityblogs verwisseld voor ‘ouderwetse’ kranten, staat ambacht weer centraal en zullen we in plaats van naar Dua Lipa luisteren, ons laten verrassen door traditionele muziek uit die tijd. En dat is slechts een tipje van de sluier. Oftewel: dat wil je meemaken!

Gelukkig voor jou is er goed nieuws: het is namelijk vanaf NU mogelijk om tickets te kopen via kaeskoppenstad.nl. Boek snel je favoriete tijdslot, zodat je zeker bent van een plekje. Hoelang je vervolgens blijft, mag je natuurlijk zelf bepalen.

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2023 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Kaeskoppenstad staan te trappelen om er een geweldig evenement van te maken. En ze kunnen nog wel wat hulp gebruiken, bij het uitdelen van de kleding voor de figuranten en voor de catering. En ook kappers zijn van harte welkom.

Claim je tijdslot

Om te voorkomen dat het in de smalle straten van Kaeskoppenstad te druk wordt, zijn er ook dit jaar tijdsloten tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Online kun je nu alvast je favoriete tijdstip boeken. Ben je binnen, dan mag je zolang blijven als je wilt!

Praktische info

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 3 en zondag 4 juni. De deuren van d’Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.

Toegangsprijzen en tickets

Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,75 (online) of € 6 (aan de kassa). Kinderen tot en met 12 jaar zijn slechts € 1,50. Wel betaal je online nog € 1,50 administratiekosten per boeking.

Koop je tickets


Kaart wordt geladen...