We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

November in Alkmaar. Dat is donker, koud en… stiekem heel erg gezellig! UIT072 zet voor jou de 10 uittips op een rijtje die je deze maand niet mag missen.

1. BrugTheaterFestival

BrugTheaterFestival AlkmaarHet eerste volle weekend van november zit vol theatrale verrassingen. Op en rond de Platte Stenenbrug is het namelijk tijd voor de 4e editie van het BrugTheaterFestival Alkmaar.

Op meer dan 20 locaties op en rond de Platte Stenbrug is er gratis theater, dans, cabaret en muziektheater. Neem eens een kijkje, op 6, 7 en 8 november.

2. Alkmaarse Restaurant 10-daagse

Vanaf vrijdag 7 november kun je 10 dagen lang bij 21 Alkmaarse restaurants voor een scherpe prijs uit eten. Een 3-gangenmenu kost tijdens de Alkmaarse Restaurant 10-daagse slechts € 27,50. Bekijk welke restaurants meedoen en reserveer je plekje.

3. Therapy?

Het is één van de meest eigenwijze, compromisloze, creatieve en onafhankelijke bands van zijn generatie: Therapy? komt naar Alkmaar! Op 12 november staan ze in een uitverkocht eigen Podium Victorie. Ben jij erbij? Bij UIT072 kun je de laatste 2 kaarten winnen!

4. Oktoberfest NL

Marcelino Wunderlich

Marcelino Wunderlich presenteert Oktoberfest NL

Oktoberfest? In november? Ja, ook dat kan gewoon! Hét Oktoberfest uit München komt naar Alkmaar: 13, 14 en 15 november op het evenement terrein P8/P9 van het AFAS Stadion te Alkmaar.

5. Popronde Alkmaar

Dit blijft toch een van onze favoriete feestjes in de stad: heul veul bandjes op veel podia door heel Alkmaar. De Popronde komt weer naar Alkmaar, op vrijdag 13 november aanstaande.

6. FeelGood Festival

Het vrolijkste muziekfestival van Alkmaar, en dat alweer voor de 16e keer! Bands uit Alkmaar en omgeving spelen een kleurrijke mix van pop, rock, jazz, rap en meer, verdeeld over twee podia in Grand Café Koekenbier op 22 november.

7. Hans Teeuwen & The Painkillers

Wij krijgen Poppendokter Bob al weken niet uit ons hoofd. Na jaren podia onveilig gemaakt te hebben met zijn absurde comedy, brengt de Koning van de Lach nu al een tijdje het beste van zichzelf als frontman van zijn band Hans Teeuwen & The Painkillers. Op 29 november in Podium Victorie.

8 t/m 10. Optredens in Theater de Vest

Tenslotte: ook in TAQA Theater de Vest kun je natuurlijk fijn opwarmen deze maand! Onze 3 aanraders:

Sneeuwwitje
Sneeuwwitje / Ko van den Bosch

Een ontroerend, ongepolijst anti-sprookje voor volwassenen.

Henry van Loon
Henry van Loon

Henry van Loon slaapt niet meer. Hij droomt alleen nog maar.

Starman
Sven Ratzke

Sven Ratzke brengt een ode aan de veelzijdigheid van Bowie.

En natuurlijk een eervolle vermelding voor onze favoriete kindervriend. Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Alkmaar! Om 13.30 uur arriveert het schip uit Spanje via het Luttik Oudorp.

Zit er wat leuks bij? Deel het dan met je vrienden!