We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na drie unieke End of the Season dinners bij Noorderlicht was het afgelopen zaterdag tijd voor een Say Goodbye – Say Hello Party bij Liberté. Want waar oude deuren sluiten, gaan nieuwe deuren open.

Het was een aantal jaar een mooie traditie: aan het einde van het zomerseizoen opende Strandpaviljoen Noorderlicht (Bergen aan Zee) nog één avond de deuren voor een speciaal menu met speciale wijnen.

Zo genoten we in 2021 voor de derde keer van de kookkunsten van chef Jeroen Klepper, onwetend dat dit het laatste seizoen zou zijn dat hij daar in de keuken stond.

Maar waar deuren sluiten, gaan andere deuren open. In dit geval de deuren van Liberté, de NY Style Bistro in Schoorl. Na een bewogen jaar voor Klepper en compagnon Koert-Hans Smit, waarbij ze Noorderlicht én Hemingways na een juridische strijd verloren, is dit dé plek en de tijd om vooruit te kijken.

En hoe beter dan dat te doen onder het genot van een heerlijk menu én een mooie collectie wijnen per glas of fles!

Amuses

We worden ontvangen in een prachtig opgemaakt restaurant met sfeervolle verlichting, tafellinnen en comfortabele banken. Het dinerend publiek vanavond is gemêleerd en goed gekleed voor dit feestelijke diner.

Het menu start met aantal lekkere appetizers, met Israëlische inslag die we nog kennen van Noorderlicht.

Terwijl we smikkelen van de Aubergine Sabich met Hollandaise en de gegrilde focaccia met hangop, installeert de dj zijn installatie voor sfeervolle achtergrondmuziek, wat later op de avond overzal gaan in feestelijker geluiden.

Menu

Een erg leuke bijkomstigheid bij deze speciale avonden is dat alle wijnen per glas te bestellen zijn. Het perfecte excuus om veel toppers te proeven!

Bij de crudo van zeebaars kiezen we voor een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en een chardonnay uit de Bourgogne.

Voor wie het niet weet, crudo is Italiaans (of Spaans) voor rauwe ongekookte vis of vlees met een dressing of vinaigrette. Carpaccio is dus een soort crudo, sashimi en ceviche weer niet.

De gegrilde Romaine met miso bagna cauda en koolzaadolie herinnerden we ons nog als verrassend lekkere creatie van vorig jaar op het strand. Ook in een warm en knus restaurant doet sla van de bbq het goed.

Liberté Schoorl - Hert

Hert van de Veluwe pomme pont neuf | bospaddenstoel | pompoen | jus de legume

Het hert van de Veluw is boterzacht en komt met een heerlijke jus, pompoencrème en top dikke frieten (Pommes Pont Neuf). Erbij gaan we voor een rode blend van Petit Castel, uit Israël. Genieten!

Het dessert bestaat tot slot uit roomijs van rauwe melk met  arganolie (vloeibaar Marokkaans goud) en gebrande palmsuiker dat het tot een crème brûlée maakt.

De dj verandert soepeltjes van playlist, de laatste borden worden afgeruimd en de voetjes gaan van de vloer tijdens het feestje wat nog tot in de kleine uurtjes duur.

Vol en voldaan genieten we nog na van een topavond. Het fijnste is dat we ditmaal niet terug hoeven te fietsen naar Alkmaar: boven het restaurant heeft Liberté namelijk nog een handvol slaapkamers om relaxt neer te ploffen na een goede maaltijd. Aanrader!

Meer over Liberté

Leuk om te weten

  • Het menu is zoveel mogelijk duurzaam en lokaal
  • Niet te vergeten: de wijnen waren top, van Tamis en Vinatura Bas de Rooij
  • Boek vooral een hotelkamer en maak de volgende ochtend een mooie wandeling door de duinen
  • Ook op normale avonden een aanrader, zie onze review: Liberté: toegankelijk en culinair

Liberté

Laanweg 1
1871 Bh Schoorl

072 509 1218
 liberte-schoorl.nl

Openingstijden

  • Wo – zo: 10.00 uur tot 23.00 uur

Kaart wordt geladen...