We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

WK Voetbal kijken in Alkmaar: bij deze hotspots moet je zijn

Het WK Voetbal gaat weer beginnen! Maar waar juich je nou het beste voor Oranje? UIT072 ging op zoek naar de leukste plekken in Alkmaar om voetbal te kijken.

WK kijken: de leukste plekken in Alkmaar!

1. Gunnery’s Irish Pub

Zeg je voetbal, dan zeg je Gunnery’s Irish Pub. Alle wedstrijden van het WK kun je hier op meerdere tv’s volgen. Kijk je op 8 dagen wedstrijden? Dan krijg je een mooie Guinness muts. Ook is er een speciale WK-sweepstake: pak een lootje voor € 5. Eindigt jouw land in de top 3 dit WK? Dan ontvang je mooie geldprijs!

Ook heeft Gunnery’s gedurende het WK veel lekkere daghappen om alvast een bodempje te leggen. Wat dacht je van een WK hamburger met patat voor € 10?

Waar: Gunnery’s Platte Stenenbrug
 Bartender Dianto van Gunnery’s Irish Pub: “Gezelligheid, daar hou ik wel van”

2. Platte Stenenbrug

Maar Gunnery’s is niet de enige op de Platte Stenenbrug waar je terecht kunt: ook de buren hebben met de belangrijker voetbalwedstrijden altijd scherm(en) aanstaan. Check De PilarenCafé Stapper of Café De Koning.

Die laatste heeft op match days van het Nederlands Elftal niet alleen een groot scherm, maar ook een Oranje KoningsBurger voor € 15!

Waar: Stapper, De Pilaren, De Koning, Platte Stenenbrug
Hotspots op de Platte Stenenbrug

3. Waagplein

Dat dit geen ’s zomers toernooi is, blijkt wel uit het feit dat het Waagplein straks in een Winter Wonderland verandert voor het WK voorbij is. Waar je normaal gesproken met de zon in je rug op een groot scherm het Nederlands Elftal naar de overwinning schreeuwt, zal je met deze temperaturen liever in een kroeg naar de wedstrijd kijken. Hierdoor zal de enige kou die je voelt van je bierglas af komen.

’t Hartje, Mojo’s, Berries en De Eenhoorn zenden in ieder geval alle Oranjewedstrijden uit, en De Zaak zelfs alle WK-wedstrijden.

Waar: Mojo’s, Berries, ’t Hartje, De Eenhoorn, De Zaak, Café Castel Waagplein
Hotspots op het Waagplein

4. Café Bruintje

Een kroeg die groot uitpakt dit WK is Café Bruintje aan het Ritsevoort. Bij Oranje voetbalzomers heeft eigenaar Joost in het verleden regelmatig een gevelbrede Nederlandse vlag op laten hangen voor een maximale WK-sfeer. Dit toernooi kun je aan de bar een poule invullen. Bruintje zendt elke wedstrijd van het WK uit. Bovendien is er weer boerenkool met rookworst van Jeroen de Vries voor slechts € 7,50.

Waar: Café Bruintje, Ritsevoort
Kijk ook: Bartender Joost van Café Bruintje: “Van de vuilnisman tot aan de advocaat”

5. BoulesBitesBar

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar ook in de Overstad heb je erg geschikte oranje hangouts! Wat dacht je van BoulesBitesBar? Groot scherm⁠, pitchers⁠ bier, genoeg plek, snacks en een gezellige afterborrel. Wat wil je nog meer?

Waar: BoulesBitesBar, Overstad
Meer info

6. De Kade Lodge

De Kade Overwintert

Ook op Overstad, aan het Kanaal: Stadsstrand de Kade. Of, zoals het in de koudere maanden is omgetoverd: De Kade Lodge! Hier kijk je in een knusse omgeving alle wedstrijden van het Nederlands Elftal op groot scherm.

Waar: De Kade Lodge, Overstad

7. Eendracht in ’t IJkgebouw

Ook in ’t IJkgebouw wordt dit WK extra gezellig. Je kijkt alle Nederlandse wedstrijden hier op groot scherm. Biertje erbij, beste maten aan je zij en juichen maar!

Waar: De Eendracht in ’t IJkgebouw, Victoriepark
 De Eendracht in ’t IJkgebouw: toegankelijke kwaliteit

Speeldata

Wanneer speelt Oranje dit WK?

Groepsfase

  • 21 november, 17:00: 🇸🇳 Senegal – 🇳🇱 Nederland
  • 25 november, 17:00: 🇳🇱 Nederland – 🇪🇨 Ecuador
  • 29 november, 16:00: 🇳🇱 Nederland – 🇶🇦 Qatar
Disclaimer: Naast de tijden en temperaturen is er een andere reden waarom het WK deze keer minder leeft dan voorgaande keren waarin Oranje meedoet; de schandalen. De corruptieverhalen en de vele slachtoffers die vielen tijdens de bouw van de stadions hebben een negatieve impact gehad op de berichtgeving en het enthousiasme voor het WK in Qatar. Bij UIT072 proberen we als vrijwilligers elke beleving of hotspot die met uitgaan of cultuur te maken bekender te maken. Het is aan iedereen vrij te kiezen om te kijken.