We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds Pasen is Schoorl een nieuw restaurant en hotel rijker. Op de plek waar generaties lang restaurant de Viersprong zat, bevindt zich nu Liberté. Jeroen Klepper en Koert Hans Smit – bekend van Hemingways, Noorderlicht & Liberté Egmond – hebben er een pracht van een zaak met een pracht van een kaart van gemaakt.

Liberté

We worden allervriendelijkst ontvangen door gastvrouw Brenda. Ze geleid ons naar een mooie, grote ronde tafel met een bank in halve maan vorm. Een erg comfortabele plek. Het restaurant is ruim opgezet maar voelt ook knus aan, de sfeer is lekker relaxed. Het vernieuwde gebouw is van binnen en buiten een aanwinst voor Schoorl. Na een flinke verbouwing en kluspartij – waarin het personeel zelf ook de nodige handen uit de mouwen heeft gestoken – mag het resultaat er zijn!

We krijgen een bijzondere aperitief van Birchwood gin, Schoorls Klimduintje, meidoorn vlierbloesem en rabarbercompote. Een leuke combinatie van smaken. De alcoholvrije variant is eveneens een succes – met alcoholvrije gin en spa rood. Ook de amuse komt op tafel: Gillardeau oester en sangria. Net als bij het aparitief krijgen we ook hier een alcoholvrije variant voor den niet consumeerder van alcohol: Gillardeau oester met kimchi. De Gillardeau is een wat meer exclusieve creuse, en behoorlijk smakelijk. Niet lang daarna verschijnt er ook een bijzonder tafelhapje. Artisjok met gremolata en aijo amerillo saus. Je scheurt de bladeren van de artisjok af en doopt als het ware het vlees in de dips.

 

 

Toegankelijke mix

We krijgen de kaart, een goed gebalanceerde mix tussen toegankelijk enerzijds – denk aan de hamburger (yes) en caesar salade, met wat mooie klassieke culinaire gerechten als een terrine van eendenlever en escargots (yum) anderzijds. De kaart is opgebouwd uit een derde vis-, een derde vlees- en een derde vegagerechten. Zo is er bij Liberté echt voor ieder wat wils, alles van uitstekende kwaliteit!

De voorgerechten komen op tafel, de forel crudo en de ambachtelijk gerookte Bawykov zalmrug. Dit is erg lekker. Beiden zijn een genot voor het oog en de combinatie van smaken is super. Dit smaakt naar meer! Bij de vis wordt een mooie volvette Chardonnay geschonken. Alleen de bijzonder uitgebreide wijnkaart is al een bezoek waard. Naast de Franse toppers als Sancerre, Chablis en Chateauneuf-de-Pape staan ook Israëlische wijnen en de hoeveelheid vin naturel maakt kiezen ook lastig. Stuk voor stuk allemaal prachtige wijnen die met zorg zijn uitgekozen. Onze Vivino app werd gelukkig van al deze mooie wijnen die we erdoorheen gooiden.

 

 

Na het voorgerecht worden we verblijd met de catch of the day – dat is vandaag een heerlijke risotto met kreeft. De risotto heeft die uitstekende textuur die ons thuis nooit lukt en de kreeft maakt dit gerecht tot een niet te versmaden gang. Bij de risotto met kreeft krijgen we een lekker groene smaaksensatie: verse doperwten en tuinbonen, zuring jus en kaviaar. Ook bij deze gang laat de keukenbrigade – aangevoerd door chef Stefan Bouwmans en sous chef Dion Berkhout en onder leiding van van executive chef en co-eigenaar Jeroen Klepper –  zien dat ze behoorlijk veelzijdig is. Zoveel smaken in zo’n klein gerecht.

We zitten na te genieten als de volgende gang verschijnt. Naast de wisselende catch of the day is er ook de wisselende Butchers choice op de kaart. Wij kregen een schitterend stuk Cote de Boeuf van het Simmentaler rund, 6 weken Dry Age gerijpt, begeleid met verse witte Hollandse asperges en morille truffels en met een heerlijke Calvados jus. Schitterend!

Na al dit smakelijke geweld hebben we nog een klein plekje over voor het dessert, die we eveneens van harte kunnen aanbevelen. Een fijne mousse van witte chocolade, blondie, aardbeien en kruiden. Dit dessert is een kleurrijk genot voor het oog, en een genot qua smaak.

liberte-schoorl-dessert-witte-chocolade-blondie-esma_keith-montgomery

Witte chocolade | blondie | aardbeien | kruiden (en een esma)

Eten en slapen

Liberté is waar iedereen zich welkom kan voelen voor een heerlijke maaltijd, zowel als ontbijt, lunch als diner.  Wil je na het eten blijven slapen in het pittoreske dorp, dan kan dat in een van de zes kamers. Van de zes kamers zijn er twee ruime familiekamers.

Wij zijn meer dan voldaan na ons bezoek en komen snel weer terug. Of we nou zin hebben in een lekkere hamburger of een wat meer prikkelend culinair uitstapje, bij Liberté zit je helemaal goed. En om dat nog leuker te maken is er op dit moment een speciale…

Actie: 3-gangen Chef’s Menu voor een kennismakingsprijs

Speciaal voor jou hebben we een tijdelijke superdeal kunnen regelen! Als je deze maand bij je reservering aangeeft dat je via UIT072 komt, krijg je een driegangen Chef’s Menu voor slechts € 35 (inclusief amuse en brood)! Profiteer snel, want deze deal geldt tot 1 augustus 2022.

Meer over Liberté

Leuk om te weten

  • De keukenbrigade is hetzelfde gebleven, van de Viersprong naar Liberté!
  • De wijnkaart heeft een uitgebreide natuurwijnensectie
  • De wijnkaart is sowieso al een bezoek waard
  • Een van de hotelkamers heeft een balkon met schitterend uitzicht op het dorp

Liberté

Laanweg 1
1871 BH Schoorl

072 509 1218
liberte-schoorl.nl

Openingstijden

  • Wo – ma: 10.00 uur tot 23.00 uur
  • Di: gesloten

Kaart niet beschikbaar