We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met je vrienden ongegeneerd meeblèren met je favoriete nummers, wie vindt dat nou niet leuk?! Spotlight opent de eerste private karaoke room in Alkmaar, en wij zijn voor je gaan testen.

Karaoke is sinds begin jaren ’80 megapopulair in Oost-Azië, maar heeft zich verspreid over de gehele wereld. In Alkmaar zijn er weinig plekken waar je karaoke kunt zingen. Tot nu dus.

Karaoke?
Het Japanse woord karaoke komt van de woorden kara (空), “leeg” (zoals in karate: ‘lege hand’) en oke, een afkorting voor ōkesutora (‘orkest’). Samen betekent het “leeg orkest” of “virtueel orkest”. Oorspronkelijk werd het woord gebruikt voor professionele optredens waar de artiest een bandopname van het orkest gebruikt. Tegenwoordig wordt het woord geschreven in katakana: カラオケ

Keuzestress en hilariteit

In het kleine kamertje achterin Spotlight is er een enorme keuze aan nummers (meer dan 2.000!). Meer dan eens waren we nog een volgend nummer aan het uitzoeken terwijl een nieuw nummer begon.

Er is voor ieder wat wils; elke stroming is wel vertegenwoordigd. Het aanbod wordt ook regelmatig vernieuwd, dus ook als je alleen hedendaagse muziek kent kan je los gaan op jouw favoriete nummers. Natuurlijk ontbreken de tranentrekkers en guilty pleasures niet.

De dames in ons gezelschap stonden meteen achter de microfoons met Abba mee te zingen, maar wij mannen moesten eerst even wat moed indrinken. Waarna we lekker veilig aftrapten met Paint It Black. Verder passeerden onder andere George Michael, Nirvana (schreeuwen), Gordon, André Hazes (allen uit volle borst), De Jeugd van Tegenwoordig (moeilijk!) en Blur de revue.

We hadden regelmatig de in-de-lach-schiet momentjes, valse noten (van een niet nader te noemen duo) en “o, gaat de tekst zo!” (Sex on Fire – Kings of Leon) verrassingen. Voordat we het wisten zaten onze twee uur er helaas al weer op en lieten we met tegenzin de microfoons weer los.

All-in arrangement

De karaoke room komt met een all-inclusive arrangement. Voor € 29,50 per persoon kun je 2 uur zingen én onbeperkt gebruik maken van de minibar, die goed gevuld is met bier, wijn en fris.

Je zit in een aparte ruimte, zodat je je longen uit je lijf kan zingen zonder je te hoeven schamen tegenover onbekenden. Als je niet aan het zingen bent kun je relaxen op de Chesterfields. Met de afstandsbediening en mengpaneel heb je alles onder controle.

De karaoke room is te boeken vanaf 6 personen en dus een leuk idee als gaaf feestje met vrienden en/of familie. Of natuurlijk als bedrijfsuitje: what happens in the karaoke room, stays in the karaoke room 😉

Samengevat

  • We hebben geleerd dat Janine veruit de beste zanger is van team UIT072
  • Martijn en Niels deden alsof ze geen zin hadden, maar zongen al snel uit volle borst mee
  • Nieuwe aanwinst Ellen was het enthousiast achter de mic
  • Unaniem vonden we het een topavond en een dikke aanrader!
Meer over Spotlight

Spotlight bevindt zich aan de rand van het centrum, aan het Scharlo. Hier kun je overdag goed ontbijten en lunchen. Ook is Spotlight geheel af te huren voor feesten en partijen.

Spotlight

Scharlo 1
1815 CN Alkmaar
06 28114961

Instagram
Facebook

Openingstijden

Karaoke op aanvraag.

7 dagen per week tot 00:00 uur.