We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds de opening in september 2016 heeft Spotlight zich ontwikkeld tot een etablissement met tal van mogelijkheden. Daar waar in eerste instantie vooral de focus lag op ontbijt, lunch, koffie en borrel, heeft eigenaar Wendell Greve dat nog verder uitgebreid.

Achtergrond

Eens per maand komt het team van UIT072 bij elkaar om ideeën te delen, te sparren en te brainstormen over nieuwe onderwerpen. Af te sluiten met een drankje en een bitterbal natuurlijk. Deze maand viel ons oog op Spotlight: een ideale plek voor een teammeeting of besloten feest.

Een mooie aanleiding om eigenaar Wendell te spreken over zijn mooie zaak en de richting die hij gekozen heeft, een kleine anderhalf jaar na opening.

Spotlight Alkmaar: bar met Wendell

Wendell tapt kundig een biertje

Hoe is het eerste jaar bevallen?

Na een dik jaar open te zijn, merk je pas waar echt vraag naar is. Zo ben ik samenwerkingen aangegaan met diverse scholen en bedrijven en lever daar dagelijks vers belegde broodjes op bestelling. Je merkt dat mensen steeds meer behoefte hebben aan extra gemak en kwaliteit. Met deze service vanuit Spotlight, hebben we een grote groep vaste klanten aan ons weten te binden

Dat extra gemak heb je nu ook op andere manieren vorm gegeven. Hoe is dat zo gekomen?

Er bleek een sterk groeiende behoefte te zijn naar een locatie die exclusief is af te huren, om gasten te ontzorgen. En met exclusief bedoel ik ook echt exclusief. We willen de volledige aandacht aan de gasten geven, dus hebben tijdens deze momenten geen andere bezoekers die in een andere hoek of gedeelte kunnen aanschuiven voor een diner of borrel.

Spotlight feestje

Genoeg ruimte voor een prima feestje

Ik wil de gasten met een fijn gevoel naar huis laten gaan en vooral dat ze genieten van hun eigen feest of gelegenheid. Ze hoeven niet na te denken of iedereen nog is voorzien van een drankje en daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de rommel en het schoonmaken.

Van een verjaardag met normale borrel en diverse kleine hapjes, tot receptie of bedrijfsevenement met walking diner en cocktails. Van begin tot het eind is alles te regelen. Zelfs voor versiering, aankleding en eventuele livemuziek zijn er oneindig veel mogelijkheden. Alles is af te stemmen naar de wens van de klant.

Centraal gelegen en sfeervol

Met een zeer makkelijk te bereiken sfeervolle locatie, dichtbij het station, op loopafstand van het centrum én ook nog eens met voldoende parkeergelegenheid, is Spotlight vrij uniek te noemen.

Na de verbouwing in 2016 is het aanzienlijk opgeknapt en heeft Wendell een horecazaak neer weten te zetten waar je je gelijk bij binnenkomst al thuis voelt. Met chesterfield banken en lekkere lounge hoeken heeft het een retro uitstraling met een moderne hippe twist.

Pingpong vergadertafel

Tafel in de vergaderlocatie / brainstormroom

Inmiddels zijn er wekelijks besloten feesten bij Spotlight, met positieve reacties van de gasten. Ook is er voor bedrijven een aparte ruimte af te huren waar vergaderingen of brainstormsessies gegeven kunnen worden. Dat je zakelijk met plezier kan combineren is duidelijk te zien aan de pingpong-vergadertafel waar je tot 20 man aan kan zitten.

Naast de besloten feesten is er voor iedereen elke 3e zondagmiddag van de maand livemuziek. In een huiskamersetting treden hier diverse singer-songwriters op. Zo kan je op een relaxte manier onder het genot van een borrel en hapje het weekend afsluiten. “Dit is iets wat ik zelf nog miste in Alkmaar,” vertelt Wendell als afsluiting.

Binnenkort iets te vieren? Kom naar Spotlight!

Wat staat er op de agenda?

Geen Evenementen

Spotlight

Scharlo 1
1815 CN Alkmaar

Facebook
Instagram

Openingstijden (regulier)

  • Ma – do: 08:00 uur – 18:00 uur
  • Vr: 08:00 uur – 23:30 uur
  • Za: 10.00 uur – 23:30 uur
  • Zo: 10:00 uur – 18:00 uur

Waar vind je Spotlight?

Kaart wordt geladen...