We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de succesvolle start van STOKED! Unfiltered Lager in de plaatselijke horeca, komt er nu al internationale erkenning. De jury van de World Beer Award heeft de Unfiltered Lager beloont met Zilver in de categorie Lagers.

De brouwers van STOKED! zijn trots en blij met hun zilveren medaille: “We hadden verschillende kenners al laten proeven en die reacties waren al erg enthousiast. Dat nu zo’n vakkundige jury dit bier zo beoordeeld nadat we dit bier 2 jaar in ons brouwlab hebben ontwikkeld is echt een erkenning. We zeiden al wel eens voor de lol dat we wereldberoemd zijn in Bergen, maar nu zijn we dus echt wereldberoemd. We kunnen niet anders zeggen dan dat we SUPERSTOKED zijn”.

“We zeiden al wel eens voor de lol dat we wereldberoemd zijn in Bergen, maar nu zijn we dus echt wereldberoemd”

World Beer Awards

De World Beer Awards is ’s werelds grootste biercompetitie. Tijdens de jaarlijkse proeverij worden bieren uit verschillende categorieën getest door gespecialiseerde proefpanels, bestaande uit internationale bierspecialisten.

De wedstrijd bestaat uit 3 rondes in 9 hoofdcategorieën. In de eerste ronde worden alle bieren uit hetzelfde land met elkaar vergeleken, om in elke subcategorie een country winner te kiezen. De tweede, derde en vierde plek per land krijgen respectievelijk een gouden, zilveren en bronzen medaille.

In de tweede ronde worden de country winners uit per subcategorie vergeleken. Vervolgens strijden de winnende bieren (world style winners) tegen elkaar voor de titel “Best Beer in the World” in de 9 hoofdcategorieën. De uitslag van ronde 2 en 3 wordt op 9 september bekend gemaakt.

Unfiltered lager

Met een percentage onder de 5% is het in de huidige tijd een licht bier te noemen. Ondanks dat het bier niet wordt gefilterd is hij wel helder door de bodemfermentatie en de langere tijd die we het bier geven om te conditioneren.

Dustin Paul, brouwer van STOKED!, licht toe: “We filteren het bier bewust niet om zo maximale smaak en aroma mee te geven. Het bier laat zich omschrijven als een zacht, helder, malty, licht tot medium bitter, fris en toegankelijk bier met een volle afdronk. Dustin voegt daaraan toe: “eigenlijk zijn we niet zo van de smaakomschrijvingen en hebben we liever dat mensen het zelf gaan proeven. Smaak is immers enorm persoonlijk”.

STOKED! ook al volop verkrijgbaar in Alkmaar

Alkmaar is na Bergen nu de gemeente waar STOKED! het meest verkrijgbaar is. Op dit moment is STOKED! al verkrijgbaar in Alkmaar bij Echt Alkmaar, Alkmaars Koffiehuis, Kings Inn City Hostel, Soepp, Stadsstrand De Kade, Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, Slijterij De Laat, Thups pizzabakkerij en Eetcafé De Binnenkomer. De laatste was zelf een van de eerste die STOKED! op tap serveerde.

Compagnon David Stomph, zelf woonachtig in Alkmaar, was er op gebrand om ook een afzetlocatie op tap te vinden in Alkmaar: “Ik ben superblij dat Dedeke van De Binnenkomer ons een kans heeft gegeven. Ze hebben zoveel soorten bieren en echt een heel mooi bier assortiment, waarvan een flink aantal craftbeer is. We zijn superblij dat we op tap verkrijgbaar zijn op zo’n mooie locatie in Alkmaar.”

Meer bier uit 072