We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

Alkmaar Pride, festival, film, LHBT

Van 23 t/m 26 mei staat Alkmaar in het teken van 10 jaar Alkmaar Pride. Speciaal voor dit roze weekend heeft Het Filmhuis Alkmaar een aantal bijzondere LHBT-films voor je op het programma staan!

Alkmaar Pride is er om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten. Omdat cinema de kracht heeft mensen echt te raken en wél door onverschilligheid of discriminatie heen breekt, vertoont Filmhuis Alkmaar een reeks aan bijzondere LHBT- films. Met unieke voorpremieres, klassiekers en absolute must-sees.

5 Tips voor Alkmaar Pride Filmfestival

Deze LHBT-fims wil je niet missen

Bohemian Rhapsody

De film Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid.  Terwijl hij de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Carmen & Lola

Als 17-jarige in een diep-religieuze Roma-gemeenschap ligt de toekomst voor Carmen al vast: trouwen met degene die de familie uitgezocht heeft, en niet verder nadenken. Dan komt ze Lola tegen, en komen er niet alleen onverwachte gevoelens boven maar ook dromen van een andere toekomst.

L’Animale

Coming-of-age verhaal over Mati, een 17-jarige studente van het platteland. In haar vrije tijd hangt ze rond bij de jongens op hun motoren en maken het iedereen in hun plattelandsdorp lastig. Ze hebben het daarbij vooral gemunt op Carla. Wanneer Sebastian, de leider van de club verliefd wordt op Mati, maar zijzelf meer geïnteresseerd raakt in Carla, moet Mati voor het eerst in haar jonge leven een keuze maken.

La Vie d’Adele

Als 17-jarige in een diep-religieuze Roma-gemeenschap ligt de toekomst voor Carmen al vast: trouwen met degene die de familie uitgezocht heeft, en niet verder nadenken. Dan komt ze Lola tegen, en komen er niet alleen onverwachte gevoelens boven maar ook dromen van een andere toekomst.

 

Laurence Anyways

In 1989 viert Laurence zijn 30ste verjaardag in een restaurant samen met Fred, zijn vriendin. Wanneer hij zijn verlangen uitspreekt om een vrouw te worden, verandert hun leven drastisch. Toch gaat Fred akkoord om Laurence te begeleiden gedurende de transformatie. In januari 1990 gaat hij opnieuw aan de slag als professor literatuur en verkleedt hij zich als vrouw. Een nieuw leven begint. Maar ondanks de veelbelovende start worden de sociale vooroordelen, de afkeuring van familie en de onverenigbaarheid binnen het koppel een zware last.

Rafiki

Kena en Ziki verlangen naar meer dan alleen een goede vrouw te worden. Ze moeten kiezen tussen geluk en veiligheid.
“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen.
Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

Weekend

De introverte romanticus Russell en de extraverte cynicus Glen ontmoeten elkaar vlak voor sluitingstijd in een homoclub en belanden bij Russell in bed. Hoewel de twee totaal verschillend in het leven staan, blijkt hun nachtelijk avontuur voor beiden meer te betekenen dan zomaar een one night stand.

 

 

Kaarten

Tickets kosten € 13,50 per film. Dit is inclusief een kopje koffie of thee in het Filmhuis. Een kaartje koop je via FilmhuisAlkmaar.nl, of op de dag zelf in het Filmhuis aan de Pettemerstraat 3.


Kaart wordt geladen...