We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na een zon overgoten meimaand storten we ons vol overgave in juni! Aan de evenementen zal het deze maand niet liggen. Het was lastig kiezen tussen al die leuke dingen, maar we hebben voor juni 10 mooie tips op een rijtje voor je gezet.

1. Kaeskoppenstad 2018

Kaeskoppenstad 2017Tijdens Kaeskoppenstad in het eerste weekend van juni gaat d’Oude Stad weer terug in de tijd. Verwacht ook dit jaar weer een mooi spektakel met leuke kraampjes, acts en fantastische acteurs. Je waant je 2 en 3 juni compleet ergens anders!

Meer info

2. Karavaan

Karavaan 2018Podiumkunstenfestival Karavaan bestaat 25 jaar en dat gaan ze vieren! Van 1 t/m 10 juni zijn er 200 voorstellingen, 7 landelijke premières én een bruisend festivalhart op het Doelenveld in hartje Alkmaar.

Bekijk onze 6 tips voor Karavaan Festival

3. Woodlands [ win tickets!]

woodlands 2018Woodlands is twee dagen bomvol entertainment en ontspanning in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juni. Saturday Thrill and Sunday Chill.  Het thema “Groovy Weekender” belooft weer een weekend vol dansjes, drankjes, hapjes en heel veel gezelligheid.

Meer info

4. WijnSpijs Wandeling Bergen [ win tickets!]

Wijnspijs WandelingWe blijven nog even in Bergen: Op zondagmiddag 10 juni 2018 is het kunstenaarsdorp voor het eerst het decor van een middag lekker eten, drinken en een beetje wandelen. En jij kan 2 tickets winnen voor deze WijnSpijs Wandeling!

Meer info

5. LEEF! met Danny Froger, Quincy & Stef Horn 

LEEF! met Danny FrogerWelkom in de grootste kroeg van Alkmaar! Op zaterdag 9 juni veranderd Victorie in een groot en uniek meezingfeest, LEEF! Met live on stage Danny Froger, Quincy & Stef Horn.

Meer info

6. Eten op rolletjes [ win muntjes!]

Eten op rolletjesEten op Rolletjes strijkt dit jaar voor de 2e keer neer in Alkmaar! Van 8 t/m 10 juni wordt het terrein rondom de Gasfabriek omgetoverd tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.

Meer info

7. Beatcoin Festival

beatcoinBeatcoin Festival ia het allernieuwste festival dat Alkmaar rijk is. En wat voor één! Op 16 juni draaien 50 verschillende DJ’s hun sets op 5 verschillende podia aan de Olympiaweg in Alkmaar.

Meer info

8. Alkmaar TAPT Festival

TAPT Speciaalbier Festival

Heel erg veel speciaal bier! Dat vind je tijdens Alkmaar TAPT op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni op de Paardenmarkt. Naast veel speciaalbier, uit binnen en buitenland vind je er ook heerlijke eten, spelletjes, en entertainment.

Meer info

9. Indian Summer 2018

Indian Summer Festival 2018Daar gaan we weer! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018 is de 18e editie Indian Summer Festival! Het grootste en populairste festival van de regio. Haal de boho tops, biker jacks en bloemetjes t-shirt maar alvast uit de kast!

Meer info

10. Crossoverstad

Crossoverstad STRAATCrossOverStad is een gratis straatfestival op 30 juni met live muziek, theater, film, street-art en natuurlijk eten en drinken in het upcoming deel van Alkmaar; Overstad!

Meer info

Nog meer leuks in juni

Heb je dit al gelezen?

Nou vooruit, nog 3 dan… Omdat we ze je niet wilde onthouden

11. Zomer in de Mare 2018

zomer in de mare
In de Rekerhout (De Mare) staat de hele maand juni straattheater op het programma.

12. Nog meer Biertjes!

noord-hollands bierfestival
Niet 1 maar twee bierfestivals deze maand! Want behalve Alkmaar TAPT op de Paardemarkt wordt op 16 juni het Noord Hollands bierfestival in de grote kerk gehouden.

13. Festivals in De Hout

de hout klassiek
Heerlijk rustig wegdromen bij en genieten van klassieke muziek op 17 juni tijdens de Hout Klassiek. Of keihard springen, schreeuwen en headbangen tijdens De Hout Rocks op 24 juni!

Extra