We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

Boekel, De Rijp, Karavaan, theater

Hét Noord-Hollandse podiumkunstenfestival Karavaan brengt van 1 t/m 10 juni ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières én een bruisend festivalhart op het Doelenveld in hartje Alkmaar. En met de Kinderkaravaan zijn erop beide zondagen voorstellingen en doe-activiteiten voor de hele familie.

 

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, cultuurhistorische locaties, de polder, het bos, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers.

Naast locatietheater kom je in het festivalhart in centrum Alkmaar voor elke dag gratis programma: straattheater, installaties, livemuziek en lekker eten & drinken. In de binnenstad word je getrakteerd op acts en performances.

De tips van UIT072

Dit mag je niet missen bij Karavaan

Met zoveel voorstellingen kun je wel een beetje hulp gebruiken. En wij helpen je graag. Dit zijn de 6 tips van UIT072 voor Karavaan Festival 2018:

Opening (met o.a. Collectief Explosief)

Collectief Explosief

Aanstekelijke cocktail van moderne jazz en vintage pop

Natuurlijk starten we Karavaan Festival knallend! Vanaf 17:15 de officiële opening, met om 21:45 een openingsconcert van Collectief Explosief(met natuurlijk Maya achter de microfoon).

Wanneer: 1 juni
WaarFestivalhart Doelenveld
Meer info


Het laatste avondmaal

Het laatste avondmaal

Feestelijk bacchanaal met eten, drinken, theater en muziek

In Het Laatste Avondmaal vieren we het leven, het nu. Laten we je met een open mind naar de wereld om je heen kijken. Een groots muziektheatraal bacchanaal aanrichten in het decor van de monumentale kerk

Wanneer: 10 juni
WaarGrote Kerk
Kaarten en meer info


Grote woorden

Grote woorden

Wat is een leugen, wat is fictie en wat is het verschil?

Grote Woorden is vers van de pers: een zeer actueel cabaretprogramma over Waarheid en Taal in al zijn facetten.

Wanneer: 1-10 juni
Waar: Redactie Alkmaarsche Courant
Kaarten en meer info


Ceci n’est pas…

Ceci n’est pas…

Buitengewone tableaus over onze vooroordelen

In 2013 ging Ceci n’est pas… in première op het SPRING Festival in Utrecht. Sindsdien is het werk in 11 landen te zien geweest. Nu, na 5 jaar, haalt Karavaan de mensententoonstelling terug naar Nederland.

Wanneer: 1-10 juni
Waar: Canadaplein
Kaarten en meer info


Ragnarock

Ragnarock

Vier Noorse goden zijn neergestort op aarde

Na een half uur Hetze vier je feest met nieuwe vrienden. Want het einde der tijden verbroedert. Als geen ånder.

Wanneer: 9 juni
Waar: Festivalhart, Doelenveld
Meer info


Reverse

Reverse

Een achterstevoren geluidswandeling

Unieke achterstevoren geluidswandeling speciaal voor Alkmaar: je voeten zijn je ogen!

Wanneer: 1-10 juni
Waar: Festivalhart Doelenveld
Kaarten en meer info


Meer info

Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Rondje Boekel bijvoorbeeld, hét succes-recept van vorig jaar.

Over de dilemma’s van het boerenleven op boerderijen in Noord-Holland, muziektheater over de bewoners van een vissersdorpje in De Rijp, energiek muziektheater in een oude drukkerij, ontroerend danstheater in de eeuwenoude Grote Kerk Alkmaar, kindertheater in een historisch hofje of avontuurlijk werk van nieuwe theatermakers in een oude chocoladefabriek.

Geniet van een heerlijke zomeravond met een diner en voorstelling in de polder, van bijzonder theater met eten in de Kerkenroute of verleng je boerenavontuur met een boerenmaal op de boerderij.

Kijk op karavaan.nl voor informatie en kaartverkoop.


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.