We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wat is er nu leuker dan samen met vrienden of familie relaxen op een gezellig foodfestival? Een hapje hier, een drankje daar en dat allemaal onder het genot van een lekker muziekje. Wij houden ervan, daarom hebben wij voor jou de 5 foodfestivals in Alkmaar op een rij gezet!

1. Eten op rolletjes

Eten op Rolletjes Alkmaar 2018

Eten op Rolletjes vind dit jaar voor de tweede keer plaats in Alkmaar. Van 8 t/m 10 juni 2018 wordt het terrein rondom de gerenoveerde Gasfabriek omgetoverd tot openluchtrestaurant. Kom lekker genieten van hapjes, drankjes en live muziek samen met vrienden en familie. Naar de kinderen heb je geen omkijken, die vermaken zich in het poppentheater of schuiven aan bij het schminken. Relaxmodus: aan!

Wil jij gratis muntjes winnen? Tag een vriend een maak kans op een zak munten!

Waar: Gasfabriek
Wanneer: 8 t/m 10 juni

2. Alkmaar Tapt [NIEUW!]

TAPT Speciaalbier Festival

Houd jij wel van een speciaal biertje, bourgondisch eten en hilarisch entertainment? Dan is Alkmaar Tapt deze zomer het foodfestival voor jou. Kom op vrijdag en zaterdag genieten van speciaal biertjes uit binnen- en buitenland. Denk hierbij aan bieren van brouwerij Jopen, Leeghwater, Hoop en nog veel meer. Om 17:00 vrijdagmiddag gaan de deuren van dit gezellige bierfestival open. Ideaal voor de vrijdagmiddagborrel!

Waar: Paardenmarkt
Wanneer: 22-23 juni

3. Alkmaar Smult 2018: Summer Edition

Deze zomer vind je alweer voor de 5de keer Alkmaar Smult op de Noorderkade en Ringersplein. Deze heerlijke locatie biedt de mogelijkheid om maximaal van het zonnetje te genieten. Installeer jezelf aan het water en blijf hangen tot de late uurtjes. Info over de foodtrucks laat nog even op zich wachten. Houd de facebookpagina in de gaten!

Toegang is gratis.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 20 – 22 juli 2018

4. Umami Park [cancelled]

Op 18 en 19 augustus waait Umami Park vanuit onze hoofdstad over naar Alkmaar. Op het Ringersplein, vlakbij het stadsstrand, waan je je een weekend lang even in Azië.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 18-19 augustus

5. Alkmaar Culinair Plaza

Ook dit jaar kun je weer culinair genieten tijdens Culinair Plaza.  Alleen dan vanuit een nieuwe locatie. Het populaire event ruilt het bruisende Waagplein in voor het prachtige groen van de Alkmaarderhout. Het weekend van 31 augustus geniet je dus van een glaasje champagne en oestertje midden in het bos.

Waar: Alkmaarderhout
Wanneer: 31 augustus – 2  september

Ook lekker in Alkmaar

Culinair in Alkmaar en omgeving

UIT072 houdt van lekker eten. Dus daarom nog 3 extra smikkeltips:

1. Wijnspijs Wandeling Bergen

Zondag 10 juni voor het eerst in Bergen! .

2. Amusetour Alkmaar

Amuselepels
Op een zondagmiddag 7 keer genieten van lekkere creaties.

3. Wereldmuziekfestival

Cultuurpark de Hout (5 mei)
Geen foodfestival, wel veel lekkere hapjes in de Hout.

Extra