We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We zitten inmiddels weer in mei. Net bijgekomen van Koningsdag staan er alweer nieuwe evenementen op stapel deze maand. Maar wat valt er allemaal te beleven in Mei? Het mooie weer is in aantocht en dus gaat het festivalseizoen voorzichtig van start met het Bevrijdingsfestival. Van leuke muziek tot verschillende evenementen, wij hebben weer een mooi lijstje tips voor je verzameld. Ditmaal met 8 events én 1 (ver)nieuw(d)e hotspot.

De 8 events die je niet mag missen deze maand

1. Klim naar de Hemel

Klim naar de Hemel (impressie)Vanaf 1 mei is het eindelijk zover: je kunt tot op grote hoogte de Grote Kerk beklimmen! De Grote Kerk bestaat dit jaar 500 jaar en Klim naar de Hemel is (letterlijk) één van de hoogtepunten van de vele feestelijke festiviteiten.

Kaarten reserveren kan op klimnaardehemel.nl

2. Bevrijdingsfestival

Cultuurpark de Hout (5 mei)Traditiegetrouw begint het festivalseizoen in Alkmaarderhout met het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Ook dit jaar weer zijn er verschillende optredens, onder andere van Lange Frans en Skotwal, met Gruppo Sportivo als afsluitende act. Ook worden er verschillende kinderactiviteiten georganiseerd.

Meer over Bevrijdingsfestival 2018

3. De Likt @ Victorie

De LiktDe eigenzinnige elektronica- en rapformatie De Likt is weer op de been en klaar voor het nieuwe jaar. Het drietal uit Rotterdam combineert beats met funk en gepeperde woorden. Met nieuw werk op zak keren ze terug naar de podia en doen ze Victorie aan op 10 mei. De moeite waard om even te checken!

Meer info

4.  George van Houts – Kom Plot

komplot

18 mei in TAQA Theater de Vest: George van Houts met een nieuwe voorstelling. ‘Kom Plot’ is geen cabaret, geen toneel, geen lezing… maar een soort TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.

George van Houts speelt, vertelt en onderwijst daarin een aantal ‘conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Meer info & tickets 

 

5. EP Release Herr Alt @ Victorie

Herr Alt is een Alkmaarse electro singer-songwriter die de podia al langer onveilig maakt: je kunt hem kennen van acts als Hark, Dender en Captain my Captain. Waren daar vaak anderen bij betrokken, als Herr Alt gooit Harold Koopman zijn muzikale talenten solo in de strijd. Op het podium gaan alle registers open. Live gitaren, zang en bassen worden opgetild door ronkende synth-loops, waarbij het dansbare geheel zowel verwijst naar oude R&B en disco als naar hypermoderne EDM.

Donderdag 24 mei lanceert deze aanstekelijke multi-instrumentalist zijn debuut EP, Altar. De live-show wordt omlijst met ander muzikaal spektakel.

Meer info & tickets

 6. Rob & Emiel

We schreven er al eerder over, maar op 24 mei nu echt de laatste kans om Rob & Emiel hun trucs in Alkmaar te zien uitvoeren. Het Magic Cabaret Theater Diner is de complete avond uit, waarbij je als bezoeker de hele avond in de watten wordt gelegd. Je geniet van een smakelijk 5-gangen diner terwijl je meerdere malen op de avond wordt verrast door de bijzondere acts van Rob en Emiel. Deze unieke show is het beste te omschrijven als een originele combinatie van cabaret, magic, comedy en mentalisme. Je geniet in alle rust van de overheerlijke gerechten terwijl magie en hilariteit u tijdens de shows zal verbazen.

Meer over Rob en Emiel

7. Shopping Night

shoppingnight 2018Op zaterdag 26 mei is het weer tijd voor de Alkmaar Shopping Night. Deze vindt plaats op de dag dat ook de grachtenparade van Gay Pride Alkmaar is.  Het zal 1 groot feest in de stad zijn met optredens, muziek en heel veel sfeer. Je kunt de hele avond gezellig shoppen en genieten van bijzondere acties en optredens. Alkmaar Shopping Night start om 18:00 uur en duurt tot 23:00 uur. Kom ook naar Alkmaar en geniet van de Gay Pride grachtenparade en de feestelijke Shoppingnight!

Meer over Alkmaar Shopping

8. Alkmaar Pride

Roze zaterdag

Alkmaar Pride is er om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken.

Dit jaar is het thema: EMBRACE. Van 21 tot 26 mei worden er verschillende activiteiten georganiseerd, en deze  week wordt traditioneel afgesloten op 26 mei met de Alkmaar Pride.

Meer over Alkmaar Pride

 

Nieuwe horeca

Welke restaurant gaat er open in Alkmaar?

Altijd leuk: nieuwe horeca in Alkmaar! Deze maand zijn we benieuwd naar de opening van:

1. Aloha Café: burgers en cocktails op de Platte Stenenbrug

We schreven er in april al over: het gastheerschap van Fitz, gecombineerd met heerlijke burgers en fijne cocktails. En dat voor een betaalbare prijs! Aloha Café bestond natuurlijk al een paar jaar op de Gedempte Nieuwesloot, maar na een eerste try-out tijdens Koningsnacht en -dag april kun je per 1 mei echt terecht bij de grondig verbouwde locatie op de Platte Stenenbrug.

Extra