We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Noord-Hollands bierfestival in de Grote Kerk

  13:00 - 20:00

bier, bierfestival, speciaalbier

Tijdens het Noord-Hollands bierfestival op 16 juni in de Grote Kerk laten lokale bierbrouwers uit de provincie je een selectie van hun beste, lekkerste en aller fijnste bieren proeven.

PINT regio Noord-Holland organiseren alweer de 12 editie van het Noord-Hollands bierfestival. De grote kerk vormt voor de vijfde keer het decor van deze blauwdruk van de Noord-Hollandse biercultuur. Rond de dertig brouwers uit de provincie zullen onder de stenen gewelven en tussen de statige pilaren hun beste bieren presenteren. Voor even is Alkmaar hoofdstad van onze bierprovincie.


Van Texel tot Amsterdam, van Haarlem tot Enkhuizen: in Noord-Holland wordt bier niet alleen gedronken, maar ook gebrouwen. In de Grote Kerk gaat ’t van zoet naar bitter, van hoppig naar moutig, en zelfs van chocolade naar grapefruit. Ruim 30 l
okale brouwers uit Noord-Holland tappen hier een selectie van hun fijnste bieren.


Het festival wordt dit jaar voor het eerst op een zaterdag in plaats van zondag gehouden. Daarom gaat het festival ook een uurtje langer door. Omdat rond etenstijd het festival nog in volle gang is, zal er dit jaar een ruimere keuze aan bijpassende hapjes en etenswaren zijn om de maag goed te vullen.


De kerk opent haar deuren om 13:00. Tot 20:00 kan er bier geproefd worden. De entree bedraagt € 5,-. Bij de ingang koopt men een proefglas en muntjes ter waarde van € 2,50. Een starterspakket bestaande uit een glas, entree en 6 muntjes kost 20 euro.

De brouwers zijn zelf natuurlijk ook op het festival aanwezig en zullen met liefde eventuele vragen over hun creaties komen toelichten.

Tickets en openingstijden

Zaterdag 16 juni van 13.00 uur t/m 20.00 uur
Entree: € 7 (inclusief festivalglas), kaartverkoop aan de deur

 


Nog meer biertjes

Alkmaar TAPT Festival

Nog meer dorst? Tijdens het Alkmaar TAPT Festival op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni op de Paardenmarkt. Naast veel speciaalbier, uit binnen en buitenland vind je er ook heerlijke eten, spelletjes, en entertainment.


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.