We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Meer zon, meer zomer en meer leuke feestjes en festivals in Alkmaar. Dat is Augustus! Ook deze maand hoef je je niet te vervelen! Drink bier (veel bier) in de Beergarden, proef Alkmaars finest op Culinair Plaza, kijk films onder de sterren of dans op 20 meter hoogte de zonsondergang te gemoed.

De 8 events die je niet mag missen deze maand

1. Openluchtbioscoop: O Brother Where Art Thou?

Zomerse openluchtbioscoop van Het Moment in het amfitheater van Park de Oude KwekerijHet openlucht amfitheater van de Oude Kwekerij in de Bergermeer, is een goedverborgen geheim in Alkmaar. Daar wordt deze zomer gebruik van gemaakt! Vanaf 3 augustus strijkt Nomadische Cinema Het Moment er neer om drie avonden films te vertonen onder de sterren.

Meer: 5x Bios buiten in Alkmaar

2. The Beergarden [WIN!]

Beergarden Gas!FabriekWie heeft er trek in een biertje? Of 2, of 3 of….? Kom dan naar de eerste editie van The Beergarden! Op zondag 5 augustus kun je bij de Gas!Fabriek in Alkmaar en genieten van heel veel bier uit verschillende landen.

Win 3 tickets voor The Beergarden!

3. Silent Disco op de Grote Kerk

Silent Disco Grote KerkEen dansfeestje op de Grote Kerk! Beklim op 10 augustus de trappen naar 20 meter hoogte, zet een koptelefoon op en dans anderhalf uur lang tegen het decor van de ondergaande zon en het adembenemende uitzicht over Alkmaar.

4. Mixtream Festival

mixstream festivalAl jaren een grote publiekstrekker in Heerhugowaard en ook dit jaar wordt het Rosariumpark op zondag 26 augustus omgetoverd tot relaxt festivalterrein. Op de Main Stage en Dance stage staan bekende namen  en aanstormend lokaal talent. Extra leuk natuurlijk: Dit gemoedelijke festival is gratis.

5. De Brug Draait Door 2018

plattestenenbrug draait doorDe Brug Draai Door 2018, moeten we hier nog wat over vertellen?  Wij staan Zondag 26 augustus met een biertje in ons handen weer klaar voor de 11e editie van dit ontzettend lekkere feestje op de Platte Stenenbrug!

6. La La Land op de Kade

La la LandNog een film onder de sterrenhemel! Dit keer op Stadsstrand De Kade die samen met Filmhuis Alkmaar deze zomer twee films laten zien. Als eerste geniet je 11 augustus met de je voeten in het zand en een drankje in de hand naar de ouderwetse Hollywoodmagie van LA LA LAND.

Meer: 5x Bios buiten in Alkmaar

7. Summer Vibes in Koel310

Summer Vibes Koel310Doe je slippertjes aan, zet je zonnebril op, zorg voor een cocktail in je hand en dansen maar! Maak je klaar voor Summer Vibes op 18 augustus in Koel310. Een super relaxed festival vol techno en hardhouse binnen en zomerse klanken van Dancehall en R&B buiten in het zonnetje

8. Afsluiting van Zomer op het Plein 2018

Zomer op het PleinWat was het weer een prachtige Zomer op het Plein. Op 11 en 12 augustus wordt deze 18e editie spetterend en in stijl afgesloten met theatersensatie Sven Ratzke en de melancholische folkliedjes van Pitou. Op zondag is het allerlaatste optreden  van Zomer op het Plein van Wende

9. Culinair Plaza

Alkmaar Culinair Plaza

Lekker eten en drinken voor het goede doel! Dit jaar is Alkmaar Culinair Plaza voor het eerst te vinden in de Alkmaarder Hout, ipv op het Waagplein. Te beginnen op de laatste vrijdag van augustus: 31 t/m 2 september.

10. Inner Circle (rooftop show)

Inner CircleGames People Play, Bad Boys (watcha gonna do) en Sweat (A La La La La Long. Inner Circle komt naar Alkmaar! En om het ultieme zomergevoel wat de Jamaicanen met zich meebrengen tot een (letterlijk) hoger plan te tillen, vindt dit concert plaats op het dakterras van Podium Victorie. Er is daarom ook een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus grab ‘em while you can: het feestje is donderdag 30 augustus.

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Welke restaurants en shops gaan er open in Alkmaar?

Altijd leuk: nieuwe hotspots in Alkmaar! Deze maand zijn we benieuwd naar de opening van:

1. Restaurant ’t Fnidsen

Net als goede wijn heeft ook Restaurant ’t Fnidsen iets meer tijd nodig om geopend te worden. Maar vanaf eind augustus kunnen we gaan genieten van de culinaire hoogtepunten van Chefkok Sam Piscaer en de fantastische wijnen van vinoloog Martijn Rootring. Naast een restaurant is ’t Fnidsen ook een hotel met in de wijnlounge en keuze uit liefst 25 open flessen! Kunnen we alvast reserveren?

2. Daya – Hummus & Falafel

Je heb er bij ons al over kunnen lezen maar omdat het zo lekker is doen we het gewoon nog een keertje. Daya Hummes & Falafel is sinds kort geopend en brengt de smaken van het Midden-Oosten naar Alkmaar. In deze conceptstore op de Achterstraat staan authentieke maar vooral ontzettend lekkere hummus & falafel centraal.

Extra