We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  13:00 - 20:00

bier, bierfestival, foodtruck

Hou je wel van een biertje? Dan mag je de eerste editie van The Beergarden niet missen! Op zondag 5 augustus kun je bij de Gas!Fabriek in Alkmaar genieten van bier uit verschillende landen. Veel bier.

Bier proeven van over de hele wereld bij The Beergarden

In Nederland alleen al bestaan er meer dan 500 brouwerijen. Maar in het buitenland zitten ze ook niet stil. En om Alkmaar en omstreken kennis te laten maken met al dat lekkers van ver, hebben bierkenners Rick Ooms, Remco Voskuyl en Ivar Wittebrood de handen ineen geslagen om bij de Gas!Fabriek in Alkmaar de allergrootste bierproeftuin van de regio neer te zetten.

De meer dan 40 beschikbare bieren van 20 verschillende brouwers zijn allemaal uniek in hun soort en komen uit 11 aanstormende of gerenommeerde bierlanden. Er zijn niet alleen parels uit Engeland of Duitsland, maar ook “exotischer” oorden als Zweden en Estland zijn aanwezig. Zelfs Nieuw Zeeland draagt zijn steentje bij met een unieke earl grey IPA.

Maar de mannen zijn hun roots zeker niet vergeten. Daarom ook een aantal brouwerijen uit Alkmaar die acte de présence zullen geven. Het assortiment is dus ontzettend divers en als bierliefhebber moet je 5 augustus zeker in je agenda zetten.

Want of je nou houdt van  een Belgisch blondje of een dubbel ipa uit de Verenigde Staten. Of misschien zocht je wel die unieke Nederlandse sour of dat fantastische zwarte goud uit Denemarken. Er zit voor ieder wat wils tussen.

Unieke bieren voor de echte connaisseur

Ook aan de echte connaisseur is gedacht. De grootste publiekstrekker wordt de Barrel Aged bar. Daar komen de bieren op tap, waar de echte beergeek wild enthousiast van wordt. Bieren gerijpt op o.a. whisky, Amaretto of sherry vaten. De organisatie heeft de hand weten te leggen op de Taanilinn Cognac Barrel Aged uit Estland.  Wereldwijd is hier maar 2.000 liter van uitgebracht en The Beergarden heeft één fust weten te bemachtigen.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Verschillende lokale cateraars zorgen ervoor dat je lekker eet tussen je verschillende bieren door. Denk aan een broodje braadworst naast je Duitse Ipa, of een patatje stoof naast je Belgische tripel. En wat is een bierproeffeest zonder bitterballen? Juist!

The Beergarden vindt plaats op zondag 5 augustus plaats op het buitenterrein van de Gas!Fabriek aan de Helderse weg 28 in Alkmaar van 13:00 uur tot 20:00 uur. In verband met de kans op bier is de toegang vanaf 18 jaar!

Welke brouwerijen doen mee?

Brouwerijen waarvan er bier getapt zal worden:

Brouwerijen uit Alkmaar

 • 1573
 • Zeglis
 • Moersleutel
 • De Die

Brouwerijen uit Nederland

 • Uiltje Brewing – Green Ghost Gose
 • Uiltje Brewing – Mosaic Mammoth NEIPA

Duitsland
Frau Gruber – Thunderstorms and Neonlights Double IPA

Oostenrijk
Brauhaus Bevog (Bad Radkersburg)

Spanje
Laugar (Gordexola), La Pirata (Barcelona)

Baltische Staten
Põhjala (Talinn, Estland), Labietas (Riga, Letland)

Verenigd Koninkrijk en Ierland
Magic Rock (Huddersfield, VK), Galway Bay (Galway, Ierland)

Denemarken
To Øl (Kopenhagen)

België
Wilderen – Goud Blond, Wilderen – Kanunnik Tripel, Haacht – Tongerlo Dubbel

Nieuw Zeeland
Yeastie Boys – Gunnamata Earl Grey IPA, Yeastie Boys – Pot Kettle Black Porter

Verenigde Staten
SweetWater – TripleTail Tropical IPA, SweetWater – Goin’ Coastal Pineapple IPA

Barrel Aged Bar

 • Põhjala vs. To Øl – Taanilinn Cognac BA
 • Põhjala – ÖÖ XO Cognac BA
 • Moersleutel – Motorolie McDuff BA
 • Molen vs. Piwoteka – Mill & Wherry Sherry BA
 • Yria – The Nuclear Mutant Beast vs. The Giant Reptilian From Hell

Eerste foodtruck is van Friethuis De Vlaminck.

Win 3 vrijkaarten

Speciaal voor de UIT072 volgers (jij dus!) hebben we weer een mooie actie weten te regelen: via onze Facebook pagina geven we komende 3 gratis entreetickets weg! Doe snel mee:

https://www.facebook.com/uit072/posts/1629773493799000

Tickets

Entreetickets zijn de verkoop in gegaan. Voor oldskool hard copy kaarten, ga je naar Bierwinkel Alkmaar of naar Proeflokaal De Kleine Deugniet. Het startpakket (à € 20) bestaat uit entree, statiegeld voor je glas en 4 munten.


Kaart wordt geladen...