We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In de zomer pak je misschien niet zo snel een filmpje mee. Maar natuurlijk wel als je het in de open lucht kan bekijken! Hoe gaaf is dat? En deze zomer staan er liefst 5 films op het programma. In het park en op het stadsstrand.

5x Bios buiten in Alkmaar

O Brother Where Art Thou?

O Brother Where Art Thou?

De eerste openlucht film van dit jaar is de Coen Brothers klassieker “O Brother Where Art Thou?”. Een magnifiek gespeelde en gefilmde bewerking van Homerus’ heldendicht Odyssee met Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses.

Waar: Park De Oude Kwekerij
Wanneer: 3 augustus 20:00 – 23:00 (onder voorbehoud)
Meer info

LA LA LAND

De eerste film die Filmhuis Alkmaar in samenwerking met de Kade vertoont is LA LA Land. In LA LA LAND wil Jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) het gaan maken in L.A., net als actrice Mia (Emma Stone). Hun paden kruisen, de vonk springt over en voor je het weet hangt de muzikale magie in de lucht. Als ze allebei inderdaad hogerop de ladder komen begint de keuze te dagen: gaan ze voor de liefde of voor het grote succes?
Waar: Stadsstrand de Kade
Wanneer: 11 augustus 20:30 – 23:30
Meer info

O Brother Where Art Thou?

Everybody Wants Some!!

De tweede openlucht film van dit jaar is “Everybody Wants Some!!”, een komedie van Richard Linklater uit 2016 met o.a. Blake Jenner, Tyler Hoechlin, Ryan Guzman, Juston Street en Wyatt Russell.

Waar: Park De Oude Kwekerij
Wanneer: 8 september 20:00 – 23:00 (onder voorbehoud)
Meer info

Hector and the Search for Happiness

In september kun je weer terecht in Park De Oude Kwekerij voor  “Hector and the Search for Happiness”, een drama van Peter Chelsom uit 2014 met o.a. Simon Pegg, Toni Collette, Rosamund Pike en Stellan Skarsgård. Hector (Simon Pegg) is een excentrieke maar onweerstaanbare Londense psychiater die in een crisis zit. Dan op een dag, gewapend met veel moed en een bijna kinderlijke nieuwsgierigheid, breekt hij uit zijn beschutte leefomgeving en begint hij aan een wereldwijde zoektocht om er achter te komen of geluk wel bestaat.
Waar: Park De Oude Kwekerij
Wanneer: 14 september 20:00 – 23:00 (onder voorbehoud)
Meer info

Lola rennt

Lola rennt is een Duitse thriller uit 1998 onder regie van Tom Tykwer. Hoofdrollen worden vertolkt door Franka Potente en Moritz Bleibtreu. De film is ongebruikelijk in die zin dat er niet één enkel script wordt gevolgd. Er worden drie mogelijke scenario’s rondom dezelfde situatie getoond, zoals ook is gedaan in Blind Chance van Krzysztof Kieślowski.
Waar: Stadsstrand de Kade
Wanneer: 15 september 20:00 – 23:00
Meer info