We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  20:00 - 23:00

bioscoop, Coen Brothers, film, openlucht, park

Zomerse openluchtbioscoop van Het Moment

Park de Oude Kwekerij, het openlucht amfitheater in de Bergermeer, is een goedverborgen geheim in Alkmaar. Daar wordt deze zomer gebruik van gemaakt! Nomadische Cinema Het Moment strijkt er neer om drie avonden films te vertonen onder de sterren.

Film 1: O Brother Where Art Thou?

De eerste openlucht film van dit jaar is “O Brother Where Art Thou?”, een komedie van Joel Coen en Ethan Coen uit 2000 met o.a. George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman en Holly Hunter.

Magnifiek gespeelde en gefotografeerde bewerking van Homerus’ heldendicht Odyssee met Clooney in de hoofdrol als Everett Ulysses. Eind jaren dertig ontsnapt hij met sukkel Delmar (Nelson) en heethoofd Pete (Turturro) uit een chain gang. Volgens een blinde profeet zullen ze een fortuin vinden, ‘maar niet het fortuin dat ze zoeken’. Geketend trekken ze het avontuur tegemoet, en ontmoeten een cycloop (zwendelaar John Goodman), sirenen en een duivelse wetsdienaar (Daniel von Bargen). De wonderschone soundtrack werd uitgeroepen tot countryplaat van het jaar.

Het Moment?

Het Moment is een reizende cinema, zoals die in de 19e en begin 20e eeuw rondtrok langs steden en dorpen om de wondere wereld van film te delen. Het Moment laat zich niet sturen en valt niet te voorspellen.

De filmvertoningen in de Openluchtbioscoop vinden plaats op 3 zaterdagavonden in augustus en september. Per filmavond, bestaat het programma uit een prachtige filmhuisfilm en daar aan voorafgaand een aantal korte films.

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of een drankje en/of hapje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij.

Film programma 2018

Als hoofdfilms is door de programmeurs gekozen voor:

  1. O Brother, Where Art Thou? (2000)
  2. Everybody Wants Some!! (2016)
  3. Hector and the Search for Happiness (2014)

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort, neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of een drankje en/of hapje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij.

Er zijn zeven data waarop ze plaats kunnen vinden, houd die dus voorlopig vrij in je agenda: 03-08, 04-08, 10-08, 11-08, 08-09, 14-09, 15-09, 21-09, 22-09, 28-09, en 29-09-2018. Uiterlijk 3 dagen van tevoren wordt besloten of de filmavond doorgaat.

Meer buiten bios?

Openlucht bioscoop films Alkmaarhttps://uit072.nl/lijstjes/openluchtbioscoop-films-alkmaar-2018/ (FB)

Deze 5 films pak je deze zomer mee in de (gratis) openluchtbioscopen in Alkmaar

Praktische info

De filmavond begint wanneer het donker wordt, en de zon onder gaat. Op welke datum de filmmomenten precies plaatsvinden, blijft nog even een mysterie. Dat hangt namelijk af van de weersomstandigheden.

Goed om te weten

  • Toegang: gratis
  • Locatie: Jan van Scorelkade 6 in Alkmaar
  • Bereikbaarheid: geen parkeerplaatsen op het terrein. Wel is er een P+R parking achter Station Alkmaar Centraal, op loopafstand van Park de Oude Kwekerij.
  • Capaciteit: 120 plaatsen
  • Toegankelijkheid: rolstoel toegankelijk

Data en tijden

 


Kaart wordt geladen...