We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nederlandse Filmnacht in het Filmhuis – Dirty God

  20:30 - 23:30

film, filmhuis, Filmnacht, Nederlands, Premiere

De Nederlandse Filmnacht is terug! Op woensdag 24 april trapt Filmhuis Alkmaar af met een knaller! De voorpremière van Dirty God, een aangrijpend verhaal over zelfacceptatie, moederschap en moed.

Tussen 11 en 25 april 2019 presenteert de Nederlandse Filmnacht in filmtheaters door het hele land DIRTY GOD, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (HEMEL, ZURICH). De film was in januari de openingsfilm van IFFR 2019 en als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de prestigieuze internationale competitie van het Sundance Film Festival.

Dirty God

Dirty God is het engelstalige debuut van Sacha Polak! De film gaat over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex blijvende littekens achter gelaten. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God, is een aangrijpend en emotioneel verhaal over zelfacceptatie, schoonheid en identiteit in het Londen anno nu.

De Nederlandse Filmnacht

Tijdens de Nederlandse Filmnacht in het Filmhuis wordt bij de speciale voorpremières van Dirty God een nagesprek (in het Engels) met actrice Vicky Knight en regisseur producent Marleen Slot.

Meer info: filmhuis.nl
Prijs: € 13,50 online


Kaart wordt geladen...