We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het gonst al enkele weken over het Waagplein, maar de geruchten kunnen bevestigd worden. Het kaasmeisje dat sinds 22 juli 2016 achter het Waaggebouw staat en al in menig fotoalbum – al dan niet kussend – prijkt, krijgt een andere naam.

Betrouwbare bronnen uit de Alkmaarse Gemeenteraad bevestigen dat dit besluit werd genomen vanwege de toenemende discussie rondom genderneutraliteit.

Alkmaar maakt zich op meerdere vlakken sterk voor diversiteit in het algemeen. Zo wordt er overlegd met het Stedelijk Museum om in de historische canon van Alkmaar naast de misstanden ook de positieve inbreng van de Spanjaarden te noemen. Daarnaast wordt er gekeken naar niet-inclusieve namen in de Alkmaarse horeca, denk aan café De Koning, Heeren van Sonoy en de Koperen Pot.

Kaasmensje

Wat de nieuwe naam van het meisje wordt, is nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd over ‘Kaasmensje’. Wie een beter idee heeft, kan dit op onze Facebookpagina achterlaten.

Aanstaande maandag wordt de nieuwe naam onthuld. Dit zal omstreeks 11:00 plaatsvinden onder toeziend oog van Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Is het maandag geen 1 april?

Maar natuurlijk is dit een 1 april grap 😉 Ben jij erin getrapt?

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.