We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een prachtig boekwerk van 290 pagina’s dik met daarin 100 markante, bijzondere en belangrijke Alkmaarders geportretteerd met prachtige foto’s en het verhaal achter de persoon. Dat is “Typisch Alkmaar”. Een mooi cadeau voor de feestdagen (en nee, wij krijgen hier niet voor betaald) 🙂

UIT072 was aanwezig bij de release party van het boek ”Typisch Alkmaar”. In een zaal vol markante Alkmaarders, werd met een emotionele speech van Dirk Snip het prachtige boek over ons mooie Alkmaar aan het publiek gepresenteerd. Het boek vertelt de verhalen van Bertje Doperwtje, Marco Borsato, Willem Borst (kaasvader), Bas de Regt ( 8 oktobervereniging) en vele anderen.

Ook worden 50 bedrijven belicht, die alle hun roots hebben in Alkmaar of iets bijzonders toevoegen aan Alkmaar anno 2018. Mooie teksten van Rianne Groen worden ondersteund door prachtige foto’s van fotograaf Rick Akkerman met typisch Alkmaarse plekken en evenementen.

Dirk Snip bij boekpresentatie Typisch Alkmaar

Rianne Groen, Dirk Snip (middenachter) en Rick Akkerman (rechts) met het eerste exemplaar.

Een prachtig tijdsdocument van Alkmaar anno 2018

Een boek vol mensen en bedrijven, die Alkmaar maken tot een bruisende stad met de gemoedelijkheid van het dorpse. Uitgever Dirk Snip is van oorsprong biljarter en verkoper van sportprijzen. Na het enorme succes van zijn eerste boek “Typisch Langedijk” (2016) is er nu “Typisch Alkmaar” als gevolg.

Typisch Alkmaar: boekenAls geboren Koedijker was er altijd al een fascinatie voor “de stad”. School, dansles, uitgaan en zijn eerste “echte” vriendin blijven mooie herinneringen. Prachtig, deze ontdekkingsreis door Alkmaar anno 2018 en dan tot de conclusie komen dat Alkmaar nog steeds dé stad van de regio is, maar tussen de grachten en de Singel heerst nog steeds het gemoedelijke van een dorp. Een boek met veel plezier gemaakt. Een “echte” mensen boek. Mensen die Alkmaar maken tot wat Alkmaar is. Niet alleen de bekende, maar ook het verhaal achter de minder bekende Alkmaarder.

Op donderdag 8 november werd het eerste exemplaar overhandigd aan Bertje Doperwtje en de Alkmaarse veteraan Ad Jansen in het Hof van Sonoy.

Uiteraard kregen alle Alkmaarders die hun plekje in het boek als eerste wilden bewonderen, allemaal hun eigen versie mee.

“Typisch Alkmaar” is vanaf nu verkrijgbaar in de Alkmaarse boekhandels.

De komende weken zullen wij in ieder geval 5 markante Alkmaarders uit dit boek extra uitlichten. Wil je hier niet op wachten? Het boek is nu te koop bij:

  • Boekhandel Van der Meulen, Langestraat
  • Boekhandel Feijn, Laat
  • Boekhandel Bruna, Winkelcentrum Hoefplan Alkmaar
  • Internet: proja.nl