We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Cool kunst en cultuur is het podium van Heerhugowaard. Een levendig en gastvrij cultuurhuis van en voor alle inwoners van Heerhugowaard (en omstreken).

Cool kunst en cultuur is een theater, een centrum voor muziek-, theater- en kunsteducatie, een poppodium, een culturele ontmoetingsplaats en een zalencomplex in één.

Bekende artiesten en aanstormende talenten staan op het podium van de Rodi Media zaal. Ook biedt Cool een podium voor amateurverenigingen en –gezelschappen. Daarnaast worden in Cool diverse lessen en cursussen gegeven die jaarlijks door ruim 1500 leerlingen worden gevolgd. De diverse zalen van Cool kunnen door bedrijven, instellingen en particulieren worden gehuurd.

Van jong tot oud, Cool helpt graag culturele activiteiten te realiseren. Zo ontmoeten en inspireren we elkaar. Kunst en cultuur verbindt!

Praktische info

In september 2008 is Cool kunst en cultuur geopend. Theater De Schakel, Muziekschool Dijk en Waard en Artiance Heerhugowaard zijn allen opgegaan in Cool. Cool is gevestigd aan het Coolplein in een uniek gebouw waar creatie, ontmoeting en beleving centraal staan.

Gebouw
Het gebouw van Cool is ontworpen door Jos van Eldonk van architectenbureau Soeters van Eldonk Ponec Architecten. In het architectonisch ontwerp van het gebouw komt de relatie met ‘kool’ terug. De grote zaal, omgeven door de bladeren van de rode kool, ligt middenin het gebouw. Rond de zaal bevindt zich de foyer verdeeld over drie lagen. De ruim vijftig gele pilaren en beide zijgevels zijn die zijn bekleed met keramische leien in verschillende grijstinten zijn een verwijzing naar de aren en de reigers in het wapen van Heerhugowaard. 

Naamgeving
Aan de naamgeving Cool is een prijsvraag vooraf gegaan. Cool, uitgesproken als Kool. Of Kool geschreven als Cool. De naam is een verwijzing naar de koolteelt, sinds eeuwen een belangrijke bestaansbron voor Heerhugowaard en omstreken. En voor jongeren, zeg maar onze ‘bron’ voor de toekomst, is alles wat ‘cool’ is goed. 

Theater Cool

Coolplein 1
1703 XC Heerhugowaard

+31 72 534 76 62
coolheerhugowaard.nl


Openingstijden servicebalie

  • Ma-vr: 13.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 – 15.00 uur
  • Eén uur voor aanvangKaart wordt geladen...