We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

September, het staartje van de zomer en de laatste openluchtfeestjes van het jaar. Maar er is nog steeds genoeg te doen in Alkmaar! Natuurlijk gaan we eten, borrelen en kijken we een filmpje, maar we laten ook een tattoo zetten en luiden de herfst in met het grootste bluesfestival van het land! 

De events die je niet mag missen deze maand

1. Comedy Spotlight

Jacob Adriani on stage (Foto: Hannah Jacobs)

Na een korte zomerstop is Comedy Spotlight terug! Elke eerste donderdag van de maand neemt Jacob Adriani vier Nederlandse comedians mee naar Alkmaar. Voor slechts € 10 zie je namen die later volle zalen trekken. Tip!

2. Culinair Plaza

Culinair Plaza Alkmaar 2019Van 6 tot en met 8 september is het in Alkmaar weer culinair genieten tijdens Culinair Plaza. Sinds vorig jaar in het groene hart van de Alkmaarderhout! Gezelligheid, muziek en natuurlijk proeven wat culinair Alkmaar te bieden heeft.

3. Jazz&Sail

Jazz Sail 2019Van 6 tot en met 8 september staat Bergen ook dit jaar weer in het teken van het grootste en gezelligste festival van het jaar: de 40e editie van Jazz and Sail! Maximaal genieten van veel live optredens en gezelligheid in heel Bergen.

4. Cirque Du ZoLeip

cirque-du-zoleip-AlkmaarCirque Du ZoLeip, Het leipste en meest freaky danscircus van Nederland komt naar Alkmaar. Vrijdag 13 september is de Victorie de leipste dansvloer van Nederland.

5. Alkmaar Blues Weekend

Alkmaar Blues WeekendOp 27, 28 & 29 september bruist de Alkmaarse binnenstad met spetterende live bluesmuziek. Met ruim 50 bands in verschillende bluesstijlen op ruim 30 locaties is het Alkmaar Blues festival het grootste indoor/outdoor blues evenement van Nederland.

6. Frits

Frits-Friday-Hal25Vrijdag 27 september gaan we op de borrel bij Frits! Na een lange werkweek zorgt Frits Friday in Hal25 voor een heerlijke vrijdagborrel met lekkere muziek, heerlijke drankjes, waanzinnige hapjes en vooral veel gezelligheid.

7. Drive-In Bios

Drive-in Bios Alkmaar - Bohemian RhapsodyNaast de vele openluchtbioscopen komt er wat nieuws naar Alkmaar: op 21 september kun je voor het eerst naar een echte Drive-In Bioscoop! Vanuit je auto aanschouw je de topfilm Bohemian Rhapsody. Uniek.

8. Dynamite Blues Band

De grand opening van het Alkmaar Blues Festival (zie tip 5) is er een die een eigen plaatsje in de maandtips verdient: The Dynamite Blues Band speelt bij Poppodium Victorie op 27 september blues zoals de blues bedoeld is. Gratis!

9. Vintage Kilo Sale

markt vrouw zonZondag 15 september wordt de bovenfoyer van Theater De Vest omgetoverd tot de grootste vintage winkel van de stad. Bij de Vintage Kilo Sale vind je meters en meters toffe kleding en zoals de naam al aangeeft, wordt er niet per stuk afgerekend, maar per kilo!

10. Tattoo Conventie

tattoo conventie 2019De Tattoo Conventie komt op 28 en 29 september naar de Grote Kerk. Verschillende tattoo-artiesten uit alle delen van de wereld laten je in 25 stands alle tattoostijlen zien die er maar te bedenken zijn. Wie loopt er naar buiten met een UIT072-logo op z’n arm?

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor september

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. In de maand september hebben wij 3 filmtips voor jou!

1. WOODSTOCK

Een van de meest legendarische festivals aller tijden gevangen in de Oscar winnende muziekdocu WOODSTOCK. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin.

Tickets en meer info

2. A Rainy Day In New York

De nieuwe film van Woody Allen is een romantische komedie over een jong stel wiens romantische trip naar New York verandert in een ingewikkelde puinhoop. Ongemakkelijke situaties en avonturen stapelen zich op en dan is het weer ook nog eens slecht.

Tickets en meer info

3. Ask Dr. Ruth

Ask Dr. Ruth is het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Ruth Westheimer. Als kind overleefde ze de Holocaust en werd daarna de eerste en beroemdste sekstherapeut op de Amerikaanse televisie. Nu, 91 jaar oud, staat zij nog volop in het leven en loopt ze voorop in de seksuele revolutie.

Tickets en meer info

 

Extra