We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Deze zomer films kijken onder de sterren van Alkmaar? Het Moment verzorgt samen met Filmhuis Alkmaar, Hal 25, Zomer op het plein, Stadsstrand de Kade en Park de Oude Kwekerij een openluchtbioscoop, waar je samen van 5 potentiële klassiekers kan genieten. Dit is het programma.

5x Bios in de openlucht

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

De eerste openlucht film van dit jaar is een romantische filmkomedie uit 2001 “Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” met Audrey Tautou in de hoofdrol. Waarschijnlijk de meest geprezen Franse film allertijden. De film, geschreven door Jeunet en Guillaume Laurant, is een geromantiseerde weergave van het leven in Montmartre in Parijs.

Waar: Hal 25
Wanneer: 27 juli om 20:00 (onder voorbehoud)
Toegang is gratis
Meer info

Tulipani

Tulipani: Liefde, Eer en een fiets, is een sprookjesachtige Nederlandse tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. De film wordt in samenwerking met Filmhuis Alkmaar  getoond als onderdeel van het Zomer op het Plein programma.

Waar: Canadaplein
Wanneer: 3 augustus 22.00 – 23:30 – koptelefoons v.a. 21.00 uur (onder voorbehoud)
Toegang is gratis
Meer info

the Biggest little Farm

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Het is een Amerikaanse documentairefilm uit 2018, geregisseerd door Emmy Award Winning director John Chester. De filmprofielen Chester en zijn vrouw Molly verwerven en vestigen zich op Apricot Lane Farms in Moorpark, Californië.

Waar: Stadsstrand de Kade
Wanneer: 23 augustus 21:00 – 23:00 (onder voorbehoud)
Toegang is gratis
Meer info

Do the Right Thing

In Park de Oude Kwekerij kun je 2 films kijken. De eerste is “Do the Right Thing” een Amerikaanse onafhankelijke drama / komedie uit 1989 onder regie van Spike Lee, die zelf het scenario schreef. De film werd genomineerd voor de Academy Award voor beste scenario en voor die voor beste bijrolspeler.

Waar: Park De Oude Kwekerij
Wanneer: 24 augustus zonsondergang 20.47 uur (onder voorbehoud)
Toegang is gratis, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld
Meer info

A Million Ways To Die In The West

Drie weken later draait de Amerikaanse westernkomedie “A Million Ways To Die In The West“, geregisseerd door Seth MacFarlane, die tevens de film schreef en een hoofdrol speelde. Andere rollen zijn er voor Charlize Theron, Liam Neeson en Amanda Seyfried.

Waar:  Park De Oude Kwekerij
Wanneer: 14 september zonsondergang 19.59 uur (onder voorbehoud)
Toegang is gratis, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld
Meer info

Dit jaar wordt er voor aanvang een 30 min live concert van muziek uit de film of muziek die betrekking heeft met de film, door muzikant Niel Raskin gegeven.