We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  20:00

Garage rock, Indie, rock-'n-roll

Nederlandse indie rockband Orange Skyline is terug met een nieuwe single en een nieuwe sound. Na Hedon (Zwolle) en een uitverkochte Mezz (Breda) kun je  deze band op 23 december live zien en horen in Alkmaar! Renee sprak alvast met de jongens én UIT072 mag gratis kaarten weggeven!

Geïnspireerd door een bezoek aan het laatste concert van Oasis in 2009, ontstond het idee om een eigen band te beginnen. Niet veel later was Orange Skyline geboren, met als leden Stefan (zanger/gitaar), Niels (gitaar/zanger), Mart (drums) en Simon (Bass).

De jongens moesten nog wel even leren om een muziekinstrument te bespelen, want dat hadden ze nog nooit gedaan.

Een hoop YouTube tutorials verder en inmiddels met een bak aan ervaring is Orange Skyline gegroeid tot een band met een eigen sound. Een sound die door recensenten wordt omschreven als jaren 60 rock-‘n-roll, moderne garagerock, indie sound. Groots, herkenbaar, catchy en direct overtuigend. Kortom, tijd om Orange Skyline zelf eens live te zien spelen!

Kaarten: podiumvictorie.nl

De eerste keer

Maar eerst de band wat beter leren kennen. Hoe was het bijvoorbeeld om de eerste keer op te treden?

De eerste gig van Orange Skyline was een optreden in Groningen, waar de roots van deze band liggen. Zij mochten spelen in het voorprogramma van een bevriende band. Dat was nog wel een dingetje. Vier maanden lange voorbereiding en met knikkende knieën stonden zij op het podium.

“Ik denk dat er maximaal 30 man stond,” vertelt Stefan. Hij weet nog dat hij zich de volgende dag afvroeg of een van die dertig mensen hem misschien wel zouden gaan herkennen op straat. Maar de kop was eraf!

En de mannen van Orange Skyline zijn gegroeid. Vol discipline werken ze aan het maken van muziek op de slaapkamer van Niels (echt waar!). Inspiratie vinden zij in verschillende dingen, Stefan haalt dat bijvoorbeeld uit literatuur, wat voor de goede luisteraar te horen is in de songteksten.

What’s next?

Waar zij in 2011 nog droomden van naam maken met een eigen album, een mainstage hosten of zendtijd bij DWDD, is dat in 2017 allang werkelijkheid. So what’s next? “Een nummer opnemen voor de FIFA game, maar anders is meespelen in Wie is de Mol ook een goede nummer twee hoor,” zegt Stefan lachend.

Op dit moment is de band begonnen aan zijn december clubtour. Op 23 december treden zij ook op in ons eigen poppodium Victorie. Een fijn poppodium vindt Stefan (en er zijn nog tickets!).

“Optreden en muziek maken is het allermooiste wat er is”

Orange Skyline heeft het er druk mee, maar als het aan de band ligt mag het nog een stuk drukker worden. Want optreden en muziek maken is toch wel het allermooiste wat er is: “Ik doe niets liever,” aldus Stefan.


[instagram url=https://www.instagram.com/p/BZiYgLSFoFe/]

Achtergrond

De band Orange Skyline schoot omhoog in populariteit en bekendheid met de eerste single Sound & Fury, die binnen een week 3FM Megahit werd. Waar de band voorheen inspiratie uit 60’s rock-‘n-roll en moderne garagerock haalden, deinzen ze nu ook niet terug voor elektronische invloeden. Het nummer is afkomstig van debuutalbum Things That I Hide die afgelopen januari uitkwam.

Orange Skyline heeft al meer dan 40 festivals aangedaan en zijn supportact geweest van Kensington bij twee uitverkochte shows in Ziggo Dome. In 2016 werden ze genomineerd voor een Edison in de categorie Rock.

Kaarten: podiumvictorie.nl

UIT072 actie: win kaarten

Orange Skyline is een van de leukste Nederlandse bandjes van het moment! Vanavond rocken ze een uitverkochte MEZZ Breda,…

Geplaatst door UIT072.nl op Zaterdag 16 december 2017

Meer over Orange Skyline


Kaart wordt geladen...