We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Heb jij weleens gegeten in een reuzenrad? Binnenkort kan dat waarschijnlijk in Alkmaar! De aanvraag daarvoor ligt momenteel bij de Gemeente Alkmaar.

De leuke initiatieven in Alkmaar blijven maar komen! Ook al gaat de kermis dit jaar niet door in het centrum, er komt misschien toch een reuzenrad. En niet zomaar een reuzenrad.

Vorige maand is namelijk een aanvraag binnengekomen bij de Gemeente Alkmaar voor de plaatsing van een reuzenrad om in te dineren. Dat blijkt uit het Gemeenteblad van Alkmaar. De aanvraag is voor 16 september tot en met 30 oktober, op een “Nader te bepalen locatie in de binnenstad van Alkmaar”.

Er is nog geen besluit genomen over de aanvraag. De gemeente wil eerst meer duidelijkheid over de voorkeurslocatie. Een plek aan het kanaal op het Ringersplein lijkt het meest waarschijnlijk.

Nu in Den Bosch, straks Alkmaar?

Alkmaar is niet de eerste stad met een reuzenrad om in te dineren. In juni had Veendam de primeur. Horecaondernemer Erik Nijkamp werd creatief in de coronacrisis en plaatste een reuzenrad pal naast zijn Borgerswoldhoeve in Veendam.

Momenteel staat het reuzenrad wat straks naar Alkmaar komt nog in Noord-Brabant. Van 1 juli t/m 30 augustus draait het Smakenrad op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Er kan zowel ontbeten (€ 31), geluncht (€ 28) als gedineerd (€ 41) worden in het grootste reuzenrad van Nederland.

Het reuzenrad was beschikbaar omdat events waar het eigenlijk zou staan, zoals Sail Amsterdam, geen doorgang konden vinden vanwege corona.

“Wij zijn met meerdere gemeenten in gesprek.”

Overigens is het nog niet zeker of het Smakenrad volgende maand naar Noord-Holland komt. Naast het verzoek in Alkmaar, heeft aanvrager en initiatiefnemer Bram Verleg in meerdere gemeentes aanvragen gedaan. “Wij zijn inderdaad met meerdere gemeenten in gesprek.”

Tip UIT072