We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In augustus zijn er genoeg leuke dingen te doen: het eerste Alkmaars Coffee Event, de laatste editie van ROAD 2 ROCKFEST in Koel310 en de Brug Draait Door 2016. Ook bij Zomer op het Plein kan er worden meegezongen met niemand minder dan Kenny B!

Dat en nog veel meer in onze tips voor augustus:

1. Alkmaars Coffee Event

Alkmaars Coffee EventZondag 7 augustus wordt op Stadsstrand de Kade voor de eerste keer het Alkmaars Coffee Event gehouden. Tijdens het event zijn er stands met proeverijen en vindt het Alkmaars Barista Kampioenschap plaats.

2. Bubbels & BBQ

Bubbels & BBQBubbels en BBQ is een paradijs van liefhebbers van een goede grill. Van vlees tot vegetarisch en van foodtruck tot Caveman Style Barbecueën. 20 en 21 augustus in de jachthaven.

3. De Brug Draait Door 2016

De Brug Draait DoorAl vele jaren is de Platte Stenenbrug in Alkmaar in augustus de plek voor De Brug Draait Door. 28 augustus vanaf 14.00 non-stop housemuziek door diverse dj’s.

4. Road 2 Rockfest

Deze derde – en laatste – editie van de ROAD 2 ROCKFEST knalt het dak er af met tributeband Thin Lizzard op zaterdag 27 augustus in Koel310!

5. Lindegrachtconcert

De laatste editie van de klassieke concertenreeks aan de Lindegracht. Geniet gratis vanaf de brug of de kade, of maak gebruik van het speciale arrangement van Het Gulden Vlies.

6. Surinaamse middag: Gerson & Kenny B [Zomer op het Plein]

Een Surinaamse middag tijdens Zomer Op Het Plein! Met twee topartiesten die het Canadaplein zullen laten swingen en meezingen: Gerson Main en Kenny B!

7. FRDS

Je weekend begint goed bij FRDS. [Fridays], dé vrijdagmiddag- en avondborrel van Alkmaar bij de Heeren van Sonoy waar je keer op keer wordt verrast met culinaire hoogstandjes in een omgeving van bewogen en bevlogen muziek.

8. Opblaasdieren Festival

Op 27 augustus mogen we met zijn allen naar de tropen tijdens Opblaasdieren Festival. Podium Victorie wordt voor een nacht omgetoverd tot een zomers paradijs, speciaal voor jou om te ontdekken!

9. Onder de Blote Hemel

Tijdens Onder de Blote Hemel, de allereerste stads-naturistencamping midden in de stad bij HAL 25, heb je de gelegenheid om in je puurste vorm te genieten van een hele bijzondere omgeving.

10. Kermis Alkmaar 2016

Knipperende lampjes, zuurstokken, apparaten die met flinke snelheid ronddraaien of omhoog en omlaag schieten, ‘altijd raak voor een knaak’ én de meest verschrikkelijke muziek uit een stoffig laatje ergens in het magazijn van RadioNL. Ook dit jaar is het weer feest tijdens de Alkmaarse kermis!

Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Misschien kom je net terug van vakantie. Of was je juist druk om je werk af te ronden. In elk geval: heb je deze artikelen al gelezen?

1. Terrassen in Alkmaar

Beste terrassen in Alkmaar
Het meest populair afgelopen maand? De lijst met 20 beste terrassen van Alkmaar. Er is meer dan 4.000 keer gestemd, met een mooie top 3 als resultaat.

2. Review MIJ

Hotel & Lounge MIJ Alkmaar
Na een flinke verbouwing opende recent Hotel & Lounge MIJ op de Mient in Alkmaar. Natuurlijk bezocht UIT072 ook dit restaurant voor een mooie review.

3. Pokemón Go in Alkmaar

Pokémon GO (Facebook)
Het zal je niet ontgaan zijn: er is een nieuwe rage in Alkmaar (en de rest van de wereld): Pokémon GO. Nu al één van de populairste games ooit. Ook in Alkmaar.

Extra