We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zondag 9 mei is het weer zover: Moederdag. Dé dag waarop alle moeders weer even wat extra aandacht verdienen en je je waardering voor deze fantastische vrouwen kunt uiten. En hoe kun je dat beter doen dan met heel veel lekkers, bedacht en bereidt door onze geliefde horeca.

Wij van UIT072 hebben 10 tips in Alkmaar, en 3 tips vlak daarbuiten, voor een geslaagde Moederdag. Of je het nu viert met je moeder, schoonmoeder, bonusmoeder, stiefmoeder, oma, vrouw, vriendin, partner etc. Verras op deze dag de persoon die voor jou het meest belangrijk is.

1. Moederdag verwenbox – Soepp

Soepp komt met twee Moederdag verwenboxen. De een is om lekker mee te ontbijten of te brunchen, en met de ander realiseer je in een handomdraai een complete borrel met hapjes en drankjes. Na de borrel kan moeders meteen lekker ontspannen in bad, met de inbegrepen kruidenbuidel van moederkruid.

Prijs: Beide boxen € 27,50
Wat: Ontbijt/brunch & borrelbox
Wanneer: 9 mei
Bestellen: soeppzooi.nl

2. Verwen je moeder culinair – ’t Stokpaardje

Culinair Verwenpakket

Kook eens een culinaire viergangenmaaltijd voor je moeder! Met het Culinair Verwenpakket van ’t Stokpaardje zet je in een handomdraai een restaurantwaardig menu op tafel. Het menu voor dit Moederdagweekend bestaat o.a. uit Hollandse asperges, huisgerookte zalm, op lage temperatuur gegaarde picanha en een proeverij van Hollandse aardbeien. Jummie!

Prijs: € 37,50 p.p. (incl. 2 flessen wijn)
Wat: Dinerbox voor 2 personen
Wanneer: 7, 8, 9 mei
Bestellen: CulinairVerwenpakket.nl
UIT072 ReviewCulinair Verwenpakket: thuis een sterrenmaaltijd op tafel

3. Veg-Mix Mummy Yummy Menubox – UIT INDIA

Vegetarisch, Indiaas en vooral heel lekker. Met de Veg-Mix Mummy Yummy Menubox van UIT INDIA wordt deze Moederdag warm en speciaal! Je hebt de keuze uit een 3- of 4-gangenmenu. In beide boxen vind je ook een Mummy Surprise Present.

Prijs: 3 gangen € 27,50 p.p. | 4 gangen € 40,- p.p.
Wat: Shared diningbox voor 2 personen
Wanneer: 9 mei
Bestellen: 
uitindia.nl
UIT072 Review: Uit India: eindelijk authentiek Indiaas eten in Alkmaar

4. Sweetbox by Mirjam’s Bakery

Doordeweeks maakt Mirjam als pâtissier bij Restaurant ’t Stokpaardje de lekkerste nagerechten. Voor moederdag maakt ze vanuit haar eigen Bakery goed gevulde sweetboxen, vol lekkers voor 2 personen. In de box alles voor de zoetste moeder: brownies, carrot bites, red velvet cheesecake, cinnamon rolls en bananenbrood.

Prijs: € 20,-
Wanneer: 8 mei
Bestellen: 0627348351
Meer info: @mirjams_bakery

5. Moederdagbox – Sencha

Laat je moeder genieten van de tongstrelende kunstwerkjes van Sencha. De moederdagbox bevat naast allerlei smakelijks ook een pluk boeketje en een giftset van We Love The Planet. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook nog een aantal kennismaking vouchers in van lokale ondernemers. Deze box is een en al liefde, en verkrijgbaar in een normale en een vegan variant.

Prijs: € 32,50
Wat: Zoet
Wanneer: 8 & 9 mei
Bestellen: info@sencha-lunchstore.nl
Meer info: @senchalunchstore

6. Ontbijt/lunch/brunch box – de Kleine Waarheid

D.K.W. ontbijt/lunch/brunch Moederdag

Een ontbijt-, brunch- en lunchbox ineen, die haal je bij de Kleine Waarheid. Met deze box bepaal je zelf op welk eetmoment je hem opent en wanneer het tafelen kan beginnen. Van soep tot brownie, van frittata tot smoothie. Meer dan genoeg lekkers voor het hele gezin.

Prijs: Volwassenen € 27,50 p.p. | Kids € 14,50 p.p.
Wat: Ontbijt/brunch/lunch
Wanneer: 9 mei
Bestellen: 072 512 47 24 (tot 7 mei)
UIT072 Review: De Kleine Waarheid: verrassend herkenbaar

7. Moederdag brunch – Heerlijk Nel

Heerlijk Nel Moederdag brunchmenu

Doe je moeder een brunch cadeau, voor met de hele familie. Heerlijk Nel maakt er een feestje van met hun Moederdag brunch. De box is gevuld met allerlei zoete en hartige hapjes, maar ook de drankjes nemen zij voor hun rekening. Zo krijg je een smoothie, thee en kun je ook proosten met glaasje prosecco. 

Liever een smakelijk Moederdag diner? Kies dan voor het meergangen menu van Heerlijk Nel, inclusief wijn (zonder kan ook).

Prijs: Volwassenen € 24,50 p.p. | Kids € 9,75 p.p. | Diner v.a. € 30,- p.p.
Wat: Brunch & diner
Wanneer: Brunch 9 mei | Diner 7, 8, 9 mei
Bestellen: heerlijknel.nl

8. Moederdag High Tea – Heeren van Sonoy

Een glaasje prosecco, spekkoek, een muffin van macadamia en chocolade, sandwiches, quiche en nog veel meer lekkers! Dat is wat je krijgt wanneer je de high tea van de Heeren van Sonoy besteld. Uiteraard inclusief thee. Het volledige menu vind je in de bestelmodule op de site. 

Prijs: € 19,50 p.p.
Wat: High tea
Wanneer: 8 & 9 mei
Bestellen: heerenvansonoy.nl
UIT072 Review: Proefpourri bij Heeren van Sonoy

9. Moederdag Verwen High Tea Box – Elhorst

Elhorst Moederdag high tea

Samen met je moeder highteaën is natuurlijk super gezellig. En hoe lekker zou het zijn als je de mise en place hiervan kunt uitbesteden. Gelukkig kan dat, want Elhorst neemt jou deze klus uit handen. Jij hoeft alleen nog jouw moeder te verrassen met dit leuke idee. 

Prijs: € 22,50 p.p.
Wat: High tea
Wanneer: 8 & 9 mei
Bestellen: elhorst-alkmaar.nl (tot 7 mei)

Bonustips net buiten Alkmaar

1. Moederdag ontbijt op bed & high tea – Herberg Jan

Verwen jouw moeder met een ontbijtje op bed van Herberg Jan (Heiloo). Ga er desnoods gezellig bij liggen en begin samen op een relaxte manier aan de zondag. Als het ontbijt gezakt is kunnen jullie ‘s middags volop gaan genieten van een goed verzorgde high tea. Compleet met scones, cheesecake, shortcake, sandwiches en meer.

Prijs: Ontbijt € 13,- p.p. | High tea € 17,50 p.p.
Wat: Ontbijt op bed & high tea
Wanneer: 9 mei
Bestellen: herberg-jan.nl

2. Moederdag ontbijt op bed, high tea & high wine – Julie’s

Julie's Moederdagmenu 2021

Mocht je in de buurt van Bergen zitten, dan kun je ook bij Julie’s een ontbijt op bed of high tea to go bestellen. Begint Moederdag bij jou wat later op de dag? Kies dan voor de high wine to go: diverse hapjes gecombineerd met 3 bijpassende wijnen. Proost!

Prijs: Ontbijt € 12,95 p.p. | High tea € 17,50 p.p.| High wine € 29,50 p.p.
Wat: Ontbijt op bed, high tea & high wine
Wanneer: 9 mei
Bestellen: restaurantjulies.nl

3. Moederdag Brunchbox – Merlet

Merlet Moederdag brunch

Geef je moeder een brunch op Michelinniveau met de Moederdag Brunchbox van Merlet uit Schoorl. Mattijs Kaptein heeft een heerlijk menu samengesteld met diverse luxe huisgemaakte hapjes. Alleen al voor de cheesecake met sinaasappel en abrikoos en het taartje van koffie, chocolade, hazelnoot wil je deze brunch al bestellen.

Prijs: € 27,50 p.p
Wat: Brunch
Wanneer: 9 mei
Bestellen: merlet.nl
Meer info: @grandcafebourgogne
UIT072 Review: 7 Michelinsterren op 1 middag: de Culinaire Route van Merlet

4. Shared Lunch bij Marktzicht

Het mag weer, dus verras jouw moeder met een gezellige Shared Lunch op het terras van Marktzicht (bij de Broekerveiling). Mochten de weergoden niet goed gezind zijn, dan bezorgen ze de lunch gewoon als Box bij je thuis.

Prijs: € 21,50 p.p.
Wat: Shared Lunch of lunchbox
Wanneer: 9 mei
Bestellen: marktzichtetenendrinken.nl