We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Soms heb je van die leuke plekken waar je direct enthousiast over bent. Zo’n plek waar je je meteen thuis voelt. Dat gevoel kreeg ik toen ik bij Sencha, een nieuwe lunchstore aan de Koorstraat in Alkmaar, naar binnen liep.

Toen ik in mei toevallig tegen deze nieuwe lunchstore aanliep, was ik meteen enthousiast. Wat een leuke nieuwe aanwinst voor Alkmaar! Gezellige sfeer, lekkere koffie én bovendien met een groen tintje. Het ‘huiskamergevoel’ dat op het krijtbord bij de ingang beschreven staat klopt als een bus.

Het is dan ook een super chille locatie om lekker te werken aan mijn volgende blog. Dus daar zit ik dan als een echte blogger met een Latte Macchiato achter mijn laptop te werken. Wat een cliché.

Lunch bij Sencha

Lunch bij Sencha

Verantwoord flexen

Midden in de store staat een prachtige houten tafel, gemaakt van het hout van oude Franse treinwagons. Je laptop kun je er makkelijk inpluggen en je mag gratis gebruik maken van het wifi-netwerk. Ideaal voor bijvoorbeeld ZZP’ers of ‘thuiswerkers’ die buiten de deur willen werken onder het genot van een lekkere kop koffie of thee in een huiselijke sfeer.

Fairtrade koffie en biologische dadels

De koffie is heerlijk. Fairtrade én bereid met biologische melk. De hele toonbank staat vol huisgemaakte lekkernijen. Het meeste is fairtrade of biologisch en zoveel mogelijk zonder toevoegingen van E-nummers. Ik houd me in en kies heel verantwoord voor een zelfgemaakt kokos-dadel-balletje bij de koffie. Goddelijk.

Sencha is eigenlijk een woonwinkel waar je gezellig koffie kunt drinken en lekker kunt lunchen. Alle meubels in de winkel zijn te koop, en je vindt er leuke (vintage) woonaccessoires voor in huis. Voor wie geen tijd heeft om stil te zitten, je kunt alles ook ‘to go’ meenemen.

Een lunchstore met een verhaal

Wat ik vooral leuk vind aan Sencha, is eigenaresse Loan. Wat een leuke vrouw. Ze weet het verhaal achter al haar producten te vertellen. Of het nou de thee, het brood, of de tafel in het midden van de winkel is, alles is zorgvuldig uitgezocht en overal zit een verhaal achter. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Loan’s favorieten

Chocoladetaart

“Mijn chocoladetaart, die is glutenarm, lekker smeuïg en smaakt echt naar chocolade. Uiteraard gemaakt met fairtrade chocolade.”

Dadels van Yogi & Yousef

“Biologische dadels die altijd zacht, smeuïg en zoet zijn. Ik serveer mijn thee altijd met een dadel. Mensen die aangeven dat ze niet van dadels houden en dan achteraf de ‘to go dadels’ mee naar huis nemen, daar krijg ik echt een vreugdegevoel van.”

Accessoires van Huiss

“De accessoires van Huiss vind ik erg leuk. Huiss geeft weggegooid of resthout een nieuw leven. Dat vind ik een mooie gedachte. Vooral de mini-vaasjes op een ‘plakje’ boomstam vind ik super schattig!”

Ik ben fan! Al met al is Alkmaar weer een leuke hotspot rijker.


Kaart wordt geladen...