We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als we het hebben over de culinaire top in 072 steekt er maar één restaurant met kop en schouders boven de rest uit. Hotel Restaurant Merlet aan de rand van de Schoorlse duinen heeft al zolang we ons kunnen herinneren een Michelinster.

Restaurant Hotel Merlet

Sinds de oprichting  in 1984 heeft Restaurant Hotel Merlet van Carla en Martin van Bourgonje een vaste plek op de favorieten lijst van menig bourgondiër, lekkerbek of culinaire genieter. Het restaurant en de bijna beroemde (open) keuken zijn in 2019 vernieuwd. Het restaurant bevat een aantal opvallende objecten waaronder een groot bewegend zand-kunstwerk dat continu in beweging is. De menukaart is op het seizoen aangepast en biedt een ruime keuze uit zorgvuldig samengestelde gerechten en menu’s.

Culinaire top in Alkmaar

Merlet opende in 1984 met 18 hotelkamers, sauna, vergaderzaal en restaurant. In 1995 wordt er een nieuw restaurant bij gebouwd en komt Grand Café Bourgogne in de oude. In 1998 behaalt Merlet een michelinster en weet die al twintig jaar vast te houden, met verschillende chefs aan het roer. Merlet begon met Alan Pearson aan het hoofd van de keuken, inmiddels is Jonathan Zandbergen verantwoordelijk voor de culinaire kunstwerken.

Jonathan Zandbergen & Stefan Wierda

De keuken van Merlet kenmerkt zich als innovatieve Franse keuken en Chef-kok Jonathan Zandbergen staat voor traditie, innovatie en bijzondere internationale smaken en hele mooie verhalen over alles wat er uit de keuken komt. Er wordt gewerkt met de beste lokale ingrediënten en producten, de zeebaars wordt gevangen voor de Schoorlse kust en groentes komen van Boerderij De Noordhoeve 2km verderop.

Stefan Wierda is de Maitre en Sommelier van Merlet. Hij zorgt er dus voor dat elk gerecht gepaard gaat met een uitstekend glas wijn. Stefan is in de 10 jaar die hij bij Merlet in huis is opgeklommen van leerling tot kapitein van de zwarte brigade en de assemblage van de wijnkaart met meer dan 300 verschillende waanzinnige wijnen.

Praktische info

Restaurant Hotel Merlet

Duinweg 15
1871 AC Schoorl


Contact

072 509 36 44
info@merlet.nl
merlet.nl


Openingstijden

Diner: dinsdag t/m zondag
Lunch: vrijdag en zondag.


Kaart wordt geladen...