We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De 10 leukste hotspots in het Fnidsen

Altijd lente bij Wim van AssemDe prachtige collectie van Rootring WijnenEen grote collectie woonspullen en cadeau's.

Het Fnidsen loopt vanaf de Mient tot aan de Bierkade en is één van de gezelligste winkelstraten van Alkmaar. Het leuke van de Oude Stad is dat er veel zelfstandig ondernemers zitten met hun eigen unieke winkeltje. Naast leuke winkels vind je er ook gezellige restaurantjes, waar je na een dagje shoppen of cultuur snuiven, kunt genieten van een lekkere maaltijd.

Daarom de 10 leukste hotspots in het Fnidsen voor jou op een rij!

1. Agam

Gunnay in de keuken van Agam Alkmaar

Ben jij bekend met de Turkse keuken? En nee, niet dat broodje döner waar je je tanden inzet na een avondje stappen. Want eerlijk is eerlijk, daar denken we toch aan bij Turks eten?

Ontdek de echte Turkse keuken in restaurant Agam. Eigenaar en chef-kok Gunay tovert hier de lekkerste gerechten voor je op tafel. Denk hierbij aan: lamskoteletjes van de gril, gevulde wijnbladeren en diverse vleesschotels. Loopt het water je al in de mond?

Di t/m zo   Fnidsen 62   Restaurant-Agam.nl

2. Kropsla

Groentehandel KropSla Alkmaar

Al 50 jaar ben je voor verse groentes en fruit bij Kropsla aan het juiste adres. Ook in verse smoothies is de groenteboer specialist. Handig voor bedrijven is dat je tegenwoordig ook alles online kan bestellen en laten bezorgen. En heb je een avondje geen zin of tijd om te koken? Ga dan voor een lekker dagvers stamppotje of soepje naar Pierre en Anneloes. Super makkelijk en gezond!

ma t/m za  Fnidsen 83    Krop-sla.nl

3. Twin Arts

Op zoek naar een te gek cadeau? Ga dan eens kijken bij de lifestylewinkel Twin Arts. Al 18 jaar een begrip in Alkmaar. Je vind er een combinatie van prachtige meubels, woonaccessoires, kleding en verlichting. En dan allemaal net even anders dan anders. Tegenwoordig heeft Twin Arts ook een webshop, maar wij adviseren je toch om een kijkje te nemen in de prachtige winkel zelf. Wedden dat je niet met lege handen naar buiten gaat?

Ma t/m zo    Fnidsen 89    Twinarts.nl

4. Kowalski

Een unieke plek voor een kopje koffie is Kowalski op het Fnidsen. Met hun huisgemaakte taarten, limonade uit een Frans klooster en biologische koffie en thee is er voor iedere smaak wat wils. En bevalt het kopje? Dan neem je hem toch gewoon mee naar huis! Bijna alles is namelijk bij Kowalski te koop. Bijzondere spullen en designproducten met een knipoog.

Di t/m za    Fnidsen 56    kowalski.nl

5. Tapas en Co

Tapas en Co zit in één van de meest opvallende panden op het Fnidsen. Dit komt ongetwijfeld omdat het hele pand rood is geschilderd. Het is een heerlijke plek om je dagje shoppen af te sluiten onder het genot van lekker eten, goede sangria en gezellige bediening. De rustgevende gitaarmuziek op de achtergrond geeft je het idee dat je een avondje op vakantie bent in Spanje!

Di t/m zo    Fnidsen 101   tapasenco.nl

6. Apart Living

Apart Living collectie

Een grote collectie woonspullen en cadeau’s

Apart Living is één van de meest unieke woonwinkels van Alkmaar met onder andere zelfontworpen meubels, een mooie collectie verlichting, aparte woonaccessoires en de meest grappige cadeaus. Wat dacht je van gekke ovenhandschoenen, vazen of sleutelhangers? Leuk om te krijgen of om te geven! Coletta en Janine ontvangen je hartelijk en blijven ten allen tijden op zoek naar originele items om hun winkel aan te vullen en jou te inspireren!

Di t/m za    Fnidsen 105   Apartliving.nl

7. Day Woman

Day Woman kledingcollectie

Modeliefhebbers opgelet! Bij Day Woman vind je hippe kleding die net even anders is dan anders en geschikt is voor alle leeftijden. De kleding is betaalbaar en je vindt er merken terug als 10Feet, Isla Ibiza en Object. Day Woman streeft naar een eerlijke collectie. Alle kleding is daarom met veel liefde en aandacht gemaakt en ingekocht. ‘s Zomers worden er bij het om de hoek gelegen zusje Day Studio modeshows gehouden. Leuk om een keer een kijkje te gaan nemen!

Di t/m za    Fnidsen 76A    Daywoman.nl

8. Rootring wijnen

De prachtige collectie van Rootring Wijnen

De prachtige collectie van Rootring Wijnen

Bij Rootring wijnen weten ze echt alles van wijn, want: ‘speciale momenten verdienen een speciaal wijntje’ vinden zij. Lekkere wijntjes, die je niet iedere dag drinkt, liggen in de schappen van Rootring wijnen. Het personeel is vriendelijk en helpt jou die ene speciale fles te vinden. Ben je een wijndrinker, die graag iets nieuws probeert? Ga dan voor het wijnabonnement. Je kunt dan ieder kwartaal een pakket van 12 nieuw geselecteerde wijn ophalen. Ideaal!

Ma t/m zo   Fnidsen 97    Rootring-wijnen.nl

9. Wim van Assem

Bloemenwinkel Wim van Assem

Altijd lente bij Wim van Assem

In een opvallend hoekpandje op het Fnidsen heeft Wim van Assem al 34 jaar zijn bloemenwinkel. Met veel liefde maakt hij de mooiste bossen voor alle gelegenheden. Naast bloemen en planten verkoopt hij ook bijzondere potten en vazen. Buiten staan de mooiste creaties je al op te wachten en zullen je gegarandeerd verleiden, om ook binnen even een kijkje te nemen. Niks fleurt je huis zo op als een mooi bosje bloemen van Wim van Assem!

Ma t/m zo   Fnidsen 66   WimvanAssem.nl

10. Egbert Broers

Al sinds 1883 gaat men voor rookwaren naar Egbert Broers in Alkmaar. Een sigarenwinkel die uitblinkt in een zeer uitgebreid assortiment sigaren en pijptabak. Ook al rook je niet. Het is echt een aanrader om een keer bij hem naar binnen te stappen. Zoals deze sigarenboer zie je er nog maar weinig. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan!

Ma t/m zo   Fnidsen 113-115    Egbert Boers

BONUS: Hand-picked by Anna & Renée

Geen vaste waarde, maar te leuk om niet te benoemen! Sinds een paar weken is de pop-up store van Anna & Renee verhuisd van de Laat naar het Fnidsen. Hand-picked staat voor ‘met zorg geselecteerd’: Anna & Renée kiezen bewust voor producten van ondernemers die net als zij werken vanuit hun passie. De nadruk ligt daarbij op originele items die handgemaakt en/of eco-friendly zijn. Ga er eens kijken, zolang ze er zitten!

Wo t/m zo    Fnidsen 54   popupstorehandpicked

Extra