We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De coronacrisis zorgt niet alleen maar voor kommer en kwel. Sommige horeca ondernemers gaan er creatief mee om en maken er iets moois van. Horecacentrum De Hertenkamp en Spotlight Alkmaar hebben de handen in elkaar geslagen en openden deze maand een groot pop-up terras in het groene hart van Alkmaar: het Groene Strand. 

Alkmaarder Hout

Het Groene Strand is een groot buitenterras op het grasveld achter Horecacentrum De Hertenkamp. Zo groot dat het mogelijk is om de 1,5 meter regels volgens de RIVM-richtlijnen te garanderen.

In de Alkmaarder Hout kun je heerlijk genieten van de natuur. Daarna kun je op dit groene terras gaan zitten voor een lekker kopje koffie, een hapje of een gezellige borrel. Wat hebben we dat gemist!

De Hertenkamp

Gewoonlijk kunt je bij De Hertenkamp en Spotlight terecht voor al je feesten en partijen (en karaoke natuurlijk). Het corona virus gooide roet in het eten: bruiloften, verjaardagen en recepties staan op een laag pitje, maar deze horeca ondernemers gingen daar creatief mee om.

Ze slaan de handen ineen en openen het pop-up terras: Groene Strand Alkmaar. Een grote buitenruimte waar het mogelijk is om de 1,5 meter samenleving te waarborgen.

Dit terras is gelegen in het groene hart van Alkmaar, Stadspark de Hout. Echte Alkmaarder kennen de ligging van het terras beter als het oude AZ stadion. Nu kun je er heerlijk genieten van de rust van de natuur gepaard met een lekker kopje koffie, een hapje of een gezellige borrel!

De komende weken hopen de uitbaters van het Groene Strand nog leuke nieuwe initiatieven te kunnen presenteren. Houd daarvoor de website en social media goed in de gaten! Zodra het weer kan, kijken we in elk geval onwijs uit naar de gezellige vrijmibo’s en bbq’s op het Groene Strand.

Praktische info

Het Groene Strand

Zandersweg 1
1815 JG Alkmaar

072 5115 282
www.groenestrandalkmaar.nl
facebook.com/Groene-Strand
Menukaart


Openingstijden

Wo-Zo: 10:00 – 19:00 (bij mooi weer tot 22.00 uur)

Het is helaas niet mogelijk om te reserveren voor het terras

Parkeren

Je kunt dichtbij het Groene Strand betaald parkeren op de Wilhelminalaan of gratis op de Koning Willem-Alexanderlaan. Voor het “Groene Strand” zijn 4 parkeerplekken voor mindervaliden (gratis).

 


Kaart wordt geladen...