Verscholen op een eerste verdieping aan de immer gezellige Platte Stenenbrug, vind je de sfeervolle bistro Heerlijk Nel dat sinds kort nieuwe eigenaren heeft. Uiteraard aan UIT072 om dan even een bezoekje te brengen!
Heerlijk Nel
We worden hartelijk ontvangen door de vriendelijke en goedlachse eigenaresse Cindy. Samen met haar partner Marcel besloot zij haar droom te volgen. Deze droom is sinds drie maanden werkelijkheid: een eigen restaurant. Het restaurant is klein en knus en doet denken aan een gezellige huiskamer. Door het raam zie je de reuring beneden. Beneden in de gracht vind je trouwens ook het drijvende terras van Heerlijk Nel, met verwarmde banken!
De warme kleuren, het vele hout en de overdaad aan wanddecoratie maakt Heerlijk Nel een plek waar je prima kunt eten, en daarover gesproken.
Aan tafel!
We beginnen met een drietal verschillende voorgerechten. Nel’s plateau voor twee, duivelse garnalen en vegetarische loempia’s met spinazie en oude kaas. Het plateau heeft onder andere een uitstekende huisgemaakte tapenade. De gehaktballetjes met jalapenosaus zijn ook echt aanraders. De duivelse garnalen zijn pittig zoals ze horen te zijn en de vegetarische loempia’s hebben een lekkere bite.
Deze lekkere gerechtjes laten zich prima begeleiden door een van de biertjes van de uitgebreide bierkaart van Heerlijk Nel. Hou je liever van wijn, dan is dat ook helemaal goed. De bistro heeft een prima wijnkaart met meerdere wijnen per glas.
De hoofdgerechten zijn eveneens een waar feest bij Heerlijk Nel, en alles is uiterst schappelijk geprijsd. We gaan voor de Ierse lamsnek met seizoensgroenten – gele biet- die echt zo ontzettend zacht is, dat je niet wil stoppen met eten. Deze lamsnek is namelijk sous-vide bereid, kort samengevat is dat met water en een zeer beheersbare temperatuur gedurende een lange tijd langzaam garen. De Indische varkenshaas met rijst en atjar en de roodbaars met een saus van gepofte paprika en gewokte spinazie – de tip van chefkok Sheldon – vallen ook ontzettend goed in de smaak. Deze gerechten worden geflankeerd door heerlijke huisgemaakte frites en salade.
Wat ons opvalt op de kaart van Heerlijk Nel is dat er veel vegetarische gerechten op staan, dus ook als vegetariër zit je hier helemaal goed!
De desserts bij Heerlijk Nel zijn helemaal niet te versmaden. Ze zijn stuk voor stuk erg aantrekkelijk geprijsd (rond de 3 euro per stuk) en als je wilt kan je er meerdere bestellen, zeg maar dessert tapas-style. We willen met klem de Hemelse Modder aanraden en het karameltaartje is ook een heerlijke suikerbom die je nog lang bijblijft. Lekker met een bijpassend dessertwijntje!
Heerlijk Nel is een restaurant waar je ontzettend lekker eet voor een mooie prijs. Of je nu voor drie gangen gaat, of voor een snelle weekhap, de kwaliteit is goed en de prijs is goed. Wij hebben er een nieuwe favoriet bij!
Leuk om te weten
- Heerlijk Nel heeft iedere week een weekmenu voor een leuke prijs
- De keuken gebruikt zo veel mogelijk duurzaam, biologisch en lokaal én uit eigen moestuin
- Ruime vegetarische keuze in het menu
- Klaar met eten? Neem een lekker biertje bij de onderburen de Pilaren!
Openingstijden
- Ma: gesloten
- Di-zo: 17.00 uur tot 21.30 uur (keuken)