We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hielander Whisky Festival 2020

  19:00 - 23:00

drinken, eten, whisky

Geniet van de vele, uiteenlopende soorten whisky tijdens het jaarlijks terugkerende Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk op 7 en 8 februari.

Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond laten whiskyleveranciers, producenten, importeurs en verzamelaars je proeven van hun beste, lekkerste of bijzondere whisky’s. Ook zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, reisinformatie, snuisterijen en natuurlijk veel, heel veel whisky…

Met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer van het Hielander Whisky Festival staat Alkmaar stevig op de whiskykaart. Vanuit het hele land komen whiskyliefhebbers naar de Grote Kerk om te genieten tijdens de alweer 10de editie van deze proeverij.

Je krijgt bij vrijwel elke stand wel een uitleg over de whisky’s, over de distilleerderijen en het gebied waar deze geproduceerd worden. Ook onderwerpen als productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten komen aan de orde.

Alba’s

Voor de meest gangbare whisky’s hoeft niet bij betaald te worden. Je kiest zelf een lekkere uit of je laat je adviseren. Wil je net dat ene speciale slokje proberen? Dan is het slim om een paar Alba’s (€ 1) te kopen. Let op: in de Grote Kerk kun je alleen met contant geld betalen.

Drie whisky proefsessies

Bezoekers kunnen kiezen uit drie ‘proefsessies’: vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur, zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. Deelnemen aan een proefsessie kost € 35. En dat is inclusief proefglas, festivalboekje en inclusief proeven van de meest gangbare whisky’s.

Bovendien heeft Schots restaurant Hielander speciaal voor het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatst, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden

Kaarten bestellen

 


Kaart wordt geladen...