We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaarder Kees Jong brengt een nieuw concept naar de stad! Aan de Koorstraat opent 1 en 2 februari proeflokaal en bistro de Kleine Brouwerij. Naast de bieren van Brouwerij Astronaut uit Alkmaar, zullen er nog veel meer lokale en regionale bieren te proeven zijn.

Alkmaar Bierstad is een proeflokaal rijker

Ondernemer Kees heeft al heel lang de droom om een eigen zaak te openen. Na jaren ervaring in onder andere de horeca en de bierbranche is het dan eindelijk zover. Aan de Koorstraat 12, naast de Grote Kerk, opent Kleine Brouwerij. Binnen dit café draait het allemaal om de bierbeleving.

Niet voor niets is dit het officiële proeflokaal van Brouwerij Astronaut. De bieren van de Alkmaarse brouwerij zullen in dit café als eerst te proeven zijn. Er zijn meerdere tapkranen waar bieren van lokale brouwerijen, zoals Brouwerij Zeglis uit Alkmaar en Brouwerij Damphegeest uit Limmen, uit de tapkraan stromen. Ook komen er een paar klassieke Belgische bieren terug op de bierkaart van de Kleine Brouwerij.

Kees en zijn vriendin Lotte bieden hun gasten graag een totaalbeleving aan; veel kennis over bier, een bierproeverij en een hapje erbij. Naast al die bieren kan je in deze bistro ook genieten van een goede daghap. Er is een kleine wisselende dinerkaart met gerechten zoals bierstoofpot. Naast verschillende daghappen staan er ook kleine hapjes op de kaart, zoals een bittergarnituur.

Praktische info

Lees ook: 5x bier uit Alkmaar

Kleine Brouwerij – bier & bistro

Koorstraat 12
1811 GP Alkmaar
072 2209157
kleinebrouwerij.nl


Openingstijden

  • Do 16:00-22:30
  • Vr 13:00-00:30
  • Za 13:00-00:30
  • Zo 13:00-22:30


Kaart wordt geladen...