We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is maart, het voorjaar komt er aan. En dat gaan we merken! We hebben weer een paar hele leuke tips voor je verzameld. Ook deze maand zijn weer een paar erg smakelijke wandelingen. Verder hebben we stijlvolle jazz, sexy soul, en talentvolle grappenmakers. Daarnaast gaat ook het stadsstrand deze maand weer open!

De events die je niet mag missen deze maand

1. WijnSpijs Culinaire Wandeling 2019

Wijnspijs WandelingEen van de lekkerste wandeling door de stad. De WijnSpijs Culinaire Wandeling op 3 maart in Alkmaar is dit dé manier om 6 goede restaurants te ontdekken in combinatie met een frisse wandeling.

2. Jazzfestival 2019

jazzfestivalVan 29 t/m 31 maart vindt het Jazzfestival 2019 plaats in De Vest en Artiance. Het is de tiende editie en dat gaat natuurlijk gevierd worden. Vrijdag wordt het festival opgewarmd voor het volle programma op zaterdag. En zondag zal deze tiende editie in stijl worden afgesloten.

3. Staakvermaak, Hal25

lerarenstaking-hal25De basisschoolleerkrachten staan 15 maart op de barricade en dus zijn veel scholen dicht! Tijdens deze landelijke stakingsdag organiseert Hal25 Staakvermaak. Een super leuke avontuurlijke dag speciaal voor kinderen van 7-12 jaar.

4. Comedy Spotlight

Sportlight Stand-up ComedyDonderdag 7 maart wordt het weer eens ouderwets lachen. Tijdens de eerste editie van de Comedy Spotlight in Alkmaar laten 4 nog onbekende stand-up comedy talenten in Spotlight je gieren van het lachen.

5. Stadsstrand de Kade Opening 2019

stadsstrand de kadeDe zomer begint als Stadsstrand de Kade weer opent in Alkmaar! Dit jaar zelfs al op de laatste dag van maart. Doe een dansje met de voetjes in het zand en drink een Corona (of een alcoholvrije cocktail) met ons mee!

 

6. Victorie Sunday Sessions: Do

victorie sunday sessions; DoVan heerlijke luisterjazz tot stomende soul & funk, maandelijks op zondagmiddag in Victorie. Geniet in de Sunday Session op 10 maart van de prachtige stem van niemand minder dan Do!

 

7. Heiloo Wijnfestival

Wijnliefhebbers opgelet! Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart proef, ruik en beleef je fantastische wijnen tijdens het Wijnfestival in de Cultuurkoepel in Heiloo. Stap op de fiets en beleef een middagje wijnen met  feestelijke muziek en heerlijke culinaire gerechten.

8. Amusetour Bergen

Amusetour BergenGastronomisch genot gaat hand in hand met kunst, cultuur en natuur. Op 17 maart ontdek je 7 van de lekkerste restaurants in Bergen, met 7 keer een lekker gerechtje met een bijpassende wijn. Dat is de Amusetour Bergen!

9. St. Patrick’s Day

St. Patrick's DayLiever in Alkmaar blijven, met een grote Guinness? Op 17 maart is het weer St. Patrick’s Day! En in Alkmaar is er natuurlijk 1 plek om dit te vieren: op de Platte Stenenbrug bij Gunnery’s.

10. Rocknight!

Rocknight!

Jarenlang was hij de mascotte van Peter Pan Speedrock. Menig microfoon belandde op een plaats waar de zon nooit schijnt.Toen de Speedrockers ermee stopten werd het tijd voor iets nieuws. Jarenlang droomde hij van zijn eigen band en nu is die droom eindelijk uitgekomen. Dikke Dennis heeft zijn Røckers gevonden en komt naar Alkmaar! Op 30 maart bij Rocknight! in Koel310.

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor Maart

Filmhuis Alkmaar  is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. De 3 filmtips voor deze maand:.

1. Rory Gallagher, Irish Tour ’74

Na de uitverkochte film van Leonard Cohen van de unieke regisseur Ton Palmer vorige maand, is nu deze eenmalige vertoning van de documentaire én concertregistratie van The Irish Tour ’74 van legende Rory Gallagher aan de beurt.

Tickets en meer info

2. Yomeddine (voorpremiere)

Roadmovie over de reis van voormalig leprapatiënt Beshay. Na de dood van zijn vrouw besluit hij om voor het eerst de geïsoleerde leprakolonie te verlaten waar hij zijn hele leven woonde, om op zoek te gaan naar zijn familie die hem daar ooit als klein kind achterliet. Samen met het weesjongetje Obama, waar hij zich over ontfermd heeft en zijn geliefde ezel begint hij aan een bijzondere reis door Egypte.

Tickets en meer info

3. Minding The Gap

Een fenomenale en hartverscheurende documentaire, over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden. Ruim 12 jaar filmde Amerikaans grootste nieuwe filmtalent (Bing Liu) zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Tickets en meer info

 

Extra