We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gelegen aan de Kennemerstraatweg tref je sinds oktober 2018 De Kamer. Een plek om heerlijk te eten, te genieten van een cocktail of om – later op de avond – met de voetjes van de vloer te gaan. Wij gingen langs voor een review!

De Kamer

Bij binnenkomst in De Kamer valt gelijk de bijzondere, beeldbepalende bar op. Dit is niet zomaar een bar, dit is de langste bar van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Deze fraai vormgegeven bar is maar liefst 28 meter lang! Ruimte genoeg om ontspannen van een drankje te genieten aan het begin van de avond.

de-kamer-bar

Heerlijk binnenkomen bij De Kamer

de-kamer-bar

Lange bar (nog maar een klein deel!)

De ruime zaak is ontzettend sfeervol. Er is plaats voor 140 couverts, maar nergens heb je het gevoel dat je ook daadwerkelijk in een grote ruimte zit; er wordt goed gebruik gemaakt van knusse hoekjes en er zijn lekkere plekjes om het fijn verwarmende haardvuur geplaatst. Ook de serre is een plek waar je rustig kunt dineren. En over dineren gesproken…

Aan tafel!

We krijgen een mooi plekje naast de haard, ideaal om lekker op te warmen van het koude weer buiten. Na een blik op de kaart waar een breed scala aan shared dining gerechten opstaan hebben we een keuze gemaakt.

Er verschijnt een imposante schaal met verschillende kleine voorgerechten to share, die er stuk voor stuk verrukkelijk uitzien. Een licht-pittige Thaise kokossoep, vegetarische gyoza’s, een garnalencocktail ”De Kamer” op een bedje van little gem, een carpacciorol met oude Beemsterkaas én een papadum met gerookte rib-eye. Na een smakelijke sessie zijn we het er unaniem over eens; het ziet er niet alleen verrukkelijk uit, zo smaakt het ook!

de-kamer-voorgerecht-plateau

Een uitstekende start!

Het servies bij De Kamer heeft overigens een vermeldenswaardig verhaal. De gehele lijn is ontsproten uit het brein van creatief ontwerper en ondernemer Roland Smit van Studio Ro Smit. Smit was tijdens een van zijn reizen ergens in Nepal. Hier zag hij enerzijds een gigantisch overschot aan klei en anderzijds een lokaal dorp dat wel wat werkgelegenheid kon gebruiken. Dit heeft geresulteerd in een unieke servieslijn geïmporteerd uit Nepal, alles met de hand gemaakt en daar gebakken.

Meat & Seafood

Daar komen de volgende borden aangezet. Het eerste bord is rijkelijk gevuld met vlees, het zogeheten meat to share. Parelhoen met walnotenkorst, een mooie diamanthaas met bearnaisesaus en ribeye met chimichurri. De echte carnivoor kan hiermee zijn geluk niet op!

Als je geen carnivoor bent of gewoon trek in vis hebt, dan is er voor jou de seafood to share. In ons geval was dit een breed scala aan al het lekkers uit het water, black tiger shrimps, mosselen die perfect waren, zeebaars met een pulpo vinaigrette en scholfilet beurre blanc.

Beide borden zijn allebei ook goed gevuld met bijpassende groenten. Als bijpassende begeleider is er de vertrouwde frites met mayonaise.

de-kamer-meat-to-share

Meat to share

de-kamer-seafood-to-share

Seafood to share, yum!

Dagvers

De samenstelling van de seafood to share wisselt dagelijks en er staat geen vis op de kaart. De simpele reden hiervoor is dat de vis dagelijks vers wordt aangeleverd. Wat voor vis dat is, verschilt per dag. Je kan de verse vangst zelf uitkiezen bij de seafood bar in de zaak. Naar ons weten de enige in de wijde omgeving en sowieso een blik waardig. Mocht je daar – of elders in de buurt in de buurt van de seafood bar – staan, richt dan je blik eens naar boven. De kolossale octopus van kunstenaar Ron Moret in de nok van het restaurant is een ware gimmick van De Kamer.

de-kamer-seafood-bar

Verse vis!

de-kamer-octopus

De imposante octopus

Na de overdaad van vlees en vis is er nog net genoeg ruimte voor een dessert. Een dessert kiezen van de kaart is doorgaans moeilijk want zeg nou zelf, welk dessert is er niet lekker. We gingen voor de lemon curd pie en de s’mores, allebei ontzettende aanraders. Niet op de foto, maar zeker ook een aanrader: de scroppino!

de-kamer-lemon-curd-pie

Lemon curd pie, onweerstaanbaar

de-kamer-smores

S’mores, minstens net zo onweerstaanbaar

Waar wij naar meer dan voldaan naar huis gaan, heb je in de weekenden genoeg redenen om even te blijven hangen. Naarmate de avond vordert, neemt het volume van de muziek langzaam toe en vestigt de dj zich naast de bar. Lekker nog even met de voetjes van de vloer, of genieten van een cocktail of gin-tonic in een van de vele hoekjes. De Kamer heeft in meerdere opzichten voor ieder wat wils!

Meer over de kamer

Leuk om te weten

  • Er is een zeer uitgebreide cocktail en gin-tonic kaart
  • De Kamer heeft een vrouwelijk chef, de gepassioneerde Yvonne
  • De verscholen serre is heerlijk sfeervol
  • Voor meer informatie over Roland Smit zijn concepten en design, check hier zijn site

Restaurant De Kamer

Kennemerstraatweg 103
1851 BC Heiloo

072 532 5376
www.dekamer.nl

Openingstijden

  • Ma – za vanaf 10.00 uur
  • Zo vanaf 11.00 uur