We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De lente komt eraan! Maar ook binnen is er weer veel te beleven deze maand. Van gave optredens in Victorie en Koel310 tot de finale van Wie Is De Mol op het witte doek. Dit is jouw todo lijstje voor maart in Alkmaar.

1. Yori Swart in Victorie

YORI September (album cover)De prijswinnende Alkmaarse zangeres Yori Swart komt naar Victorie. Op 24 maart zal ze haar nieuwe album September voor thuispubliek ten gehore brengen. Koop snel kaarten!

Meer info

2. ROCK N ROLLA

Rock N Rolla

It’s now or never, een avondje heerlijk uit je dak op de lekkerste rock ’n roll op 17 maart in Koel310. Van Elvis Presley tot Stevie Ray Vaughan, met lokale bands The Tarn House Renegades en Collectie Explosief!

Meer info

3. St. Patrick’s Day Weekend bij Gunnery’s

De nationale feestdag van Ierland wordt een weekend lang gevierd in Alkmaar. Met elke dag een live optreden en Six Nations Rugby op de feestdag zelf. Trek dus iets groens aan en kom op 16, 17 en 18 maart naar Gunnery’s.

Meer info

4. Gemeenteraadsverkiezingen

Cultuursubsidies die je kaartje betaalbaar houden, horecavergunningen voor de lunchroom waar je je koffie haalt en de openingstijden van je favoriete kroeg zijn allemaal zaken die door de gemeente geregeld worden. Wij verzamelden al de meningen op 10 interessante stellingen. Op 21 maart maak jij de keuze.

5. Fresku & MocroManiac

Rapper en De Wereld Draait Door Tafelgast Fresku treedt samen met MocroManiac op in Victorie. Hier zullen ze nummers van hun gezamenlijke album Juice laten horen, met onder andere de hit Witlof. Pietju Bell en Braz maken het Hiphopfeest op 23 maart compleet.

6. WAAH! Wearable Art Awards Holland

Wearable Art Awards Holland is een terugkerend evenement waarin design, show en kunst samenkomen om een spektakel rond draagbare creaties te organiseren. Met hulp van vj’s, dj’s en choreografen proberen 30 kunstenaars een award binnen te slepen voor hun inzendingen. Op 31 maart in De Grote Kerk.

7. Buurman en Buurman: AH JE TO!

Voor de jongste Alkmaarders komen Buurman en Buurman naar Alkmaar. Het beroemde duo heeft in deze Musical last van mollen. Kom op 18 maart naar De Vest om te kijken hoe ze dit aanpakken.

8. Dorst – FILM&Boek

Een nieuwe film in het Filmhuis. Op 20 maart Draait Dorst. Als Elizabeth terminaal ziek blijkt te zijn, besluit haar vervreemde dochter Coco bij haar in te trekken. Dit tot lichte tegenzin van haar moeder, die alleen wilt sterven. Dit levert zowel pijnlijke als grappige momenten op. Met o.a. Simone Kleinsma en Elise van ’t Laar.

9. Surfparty in ’t Kooltuintje

Heb jij ooit met spijt een Hawaïshirt gekocht waarvan je je had voorgenomen deze nooit meer te dragen? Ligt er ergens in je kast een kokosnootbikini waarvan je dacht dat je hem ooit nog eens nodig zou hebben? Op 10 maart kan je deze aantrekken tijdens de Surfparty in ’t Kooltuintje.

10. Wie Is De Mol: finale op groot scherm

De fans leven al weken toe naar 10 maart: de finale van Wie Is De Mol. Hoe gaaf zou het zijn om de bloedstollende finale samen met je vrienden te beleven in een zaal vol Molloten! Dit jaar vertoont Vue als enige bioscoop de ontknoping speciaal op het grote doek.

Extra