We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We hebben foodtrucks, whisky, een bedenkelijke Røcker, we doen spelletjes, lopen 2 culinaire wandeltochten, steken het Waagplein in brand en hebben ook nog eens 3 filmtoppers. Kortom, februari in Alkmaar staat weer bom vol leuke events!

De events die je niet mag missen deze maand

1. Smaakmakers, Koel310

Smaakmakers Festival 2019Smaakmakers is het nieuwe indoor foodfestival van Alkmaar! Ben jij een echte  bourgondiër of fijnproever? Loop dan op 1, 2 of 3 februari binnen bij Koel310 en geniet van heerlijke hapjes bij verschillende Foodtrucks, pak een lekker speciaalbiertje op het bierplein of drink een wijntje van ‘Wijn van Daan‘.

2. Culinaire Biertour Alkmaar

culiaire biertourOp 3 februari (13.00 tot 17.00 uur) gaat de eerste Culinaire Biertour Alkmaar van start. Tijdens de Culinaire Biertour ga je op één dag langs 6 verschillende restaurants en/of grand cafés, bij iedere locatie krijg je een uniek biertje en een bij passend culinair gerecht. Na de tour is er een afterparty bij een van de 6 deelnemende locaties.

3. Fonkelstad 2019

Fonkelstad AlkmaarOp 8 en 9 februari veranderen De Vuurmeesters Alkmaar in Fonkelstad. Met de Waagtoren als decor, wordt het Waagplein gevuld met verschillende, indrukwekkende vuurinstallaties. Van vuurlotussen op het water tot vuurbomen op het Waagplein, alles is ontwikkeld door deze vuurkunstenaars.

4. Dikke Dennis & de Røckers

Dikke Dennis Rockers Aloha KleinDe mascotte van Peter Pan Speedrock is terug! Dikke Dennis komt op 2 februari naar Aloha en neemt zijn Røckers mee! Verwacht veel Nederlandstalige nummers, eigen werk, natuurlijk speedrock klassiekers en verder een aantal zaken die je thuis beter niet kan vertellen.

5. Hielander Whisky Festival 2019

Op 8 en 9 februari kunnen whisky liefhebbers hun hart weer ophalen! Proef, ruik, ervaar en geniet van ongelooflijk veel verschillende soorten whisky tijdens de negende editie van het Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk.

 

6. Spellenbeurs, Alkmaar

Tafel vol spelletje op uit te proberenAlkmaars aller eerste Spellenbeurs komt er aan! Op 23 februari staat de Mare Nostrum in het teken van de nieuwste, spannendste, gezelligste bord of kaart spelletjes tijdens de Alkmaarse Spellenbeurs.

 

7. Winter Amusetour Alkmaar

Amusetour 2018 (Alkmaar): Fernando'sNog een wandeltochtje met lekker eten de drinken!? We kunnen nu ook in de winter van restaurant naar restaurant lopen om heerlijke hapjes en wijntjes te proberen. Op 17 februari staat de eerste editie van de Winter Amusetour Alkmaar op de agenda!

8. Van Huys Uit – Exclusieve EP release

Van Huys Uit - BandVan Huys Uit is misschien wel de meest sympathieke band van Alkmaar. En ze trakteren ons nu op een exclusieve EP release op 8 februari in Victorie. Met een nieuw repertoire gaan ze 2019 veroveren en jij kunt dat alvast zien en luisteren tijdens dit exclusieve avondje.

9. Super Bowl Live in Gunnery’s

American Football GunnerysDe Super Bowl is de finale van het American Football seizoen en één van de best bekeken sportwedstrijd ter wereld. In de Gunnery’s kijk je tijdens de All American Night op zondag 3 februari hoe de New England Patriots het opnemen tegen de Los Angeles Rams.

10. #FMF: Film- en Mediafestival Alkmaar

Virtual RealityOp zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van de tweede editie van #FMF. Hét festival voor Film, Media en Tech. Een gevarieerd programma op 3 locaties met muziek, drones en veel film.

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor februari

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. Voor de koude februari (en maart) maand staat ‘Kult en Kou’ centraal. Vier films waar het winterse landschap het decor vormt voor bijzondere verhalen.

De 3 Kult & Kou films voor deze maand:

1. The Shining (1980)

Een horrorklassieker met een ontketende Nicholson in de hoofdrol. Schrijver Jack Torrance reist met zijn gezin af naar een verlaten hotel zodat hij onverstoord kan werken. Door de demonische krachten in het hotel verliest hij de controle over zijn gedachten en is tot alles bereid, zelfs moord..

Tickets en meer info

2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Deze ontroerende liefdesfilm verloopt net zo grillig als het mysterie dat menselijk geheugen heet. Wanneer Joel merkt dat zijn ex-geliefde Clementine haar herinneringen aan hun tijd samen heeft laten wissen, besluit hij hetzelfde te doen.

Tickets en meer info

3.Snowpiercer (2013)

In een toekomst waarin een experiment om de opwarming van de aarde te stoppen is mislukt, is er een ijstijd ontstaan waardoor bijna alle leven op aarde verdwenen is. De enige overlevenden zitten in de Snowpiercer, een lange trein die continu rond de planeet reist.

Tickets en meer info

 

Extra