We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hielander Whisky Festival 2019

  19:00 - 23:00

drinken, eten, whisky

Proef, ruik, ervaar en geniet van ongelooflijk veel verschillende soorten whisky tijdens het Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk op 8 en 9 februari.

Op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond laten whiskyleveranciers, producenten, importeurs en verzamelaars je proeven van hun beste, lekkerste of bijzondere whisky’s. Er zijn er Schotse en Ierse lekkernijen te krijgen, reisinformatie, snuisterijen en natuurlijk veel, heel veel whisky…

Met het Hielander Whisky Festival Alkmaar met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer staat Alkmaar stevig op de whiskykaart. En vanuit het hele land komen whiskyliefhebbers naar de Grote Kerk om te genieten van, de alweer, de 9de editie.

Je krijgt bij vrijwel elke stand wel een uitleg over de whisky’s, over de distilleerderijen en het gebied waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

Alba’s

Voor de meest gangbare whisky’s hoeft niet bij betaald te worden. Je kiest zelf een lekkere uit of je laat je adviseren. Wil je net dat ene speciale slokje proberen? Dan is het slim om een paar Alba’s (€1,-) te kopen.

Drie Whisky proefsessies

Bezoekers kunnen kiezen uit drie ‘proefsessies’: vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur, zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. Deelnemen aan een proefsessie kost € 35. Dat is inclusief proefglas, festivalboekje en inclusief proeven van de meest gangbare whisky’s.

Het Schots restaurant Hielander staat garant voor lekkere hapjes om de whisky’s te begeleiden.

Kaarten bestellen

 


Kaart wordt geladen...