We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van de tweede editie van #FMF. Hét festival voor Film, Media en Tech. Dit jaar op liefst 3 locaties: naast het festivalhart in het Filmhuis is het programma uitgebreid naar De Hub en HAL25. Elke locatie met een eigen thema en een verrassend programma.

Ben je vorig jaar op de eerste editie van #FMF geweest? Dan weet je wat je ongeveer kan verwachten en ben je er waarschijnlijk weer bij.

Heb je het in 2018 gemist? Dan helpen wij je aan 5 tips, of 5 redenen waarom je dit jaar een bezoekje moet brengen aan #FMF.

5 Tips voor #FMF

Waarom je #FMF niet wil missen

1. Films

Bellingcat – Truth in a Post-Truth WorldEen inkoppertje, maar tijdens het Film en Media Festival is het mogelijk om voor € 15 veel films en documentaires te bekijken. In sommige gevallen is de maker zelf aanwezig om voor- of achteraf iets te vertellen.

Eerste tip: Bellingcat – Truth in a Post-Truth World. Een bijzondere documentaire over een groepje “nerds” en huisvaders die nep-nieuws ontmaskeren. Zij waren het die bijna alle onthullingen deden rond de ramp van MH17!

Tweede tip: onze eigen Frits de Beer (Alkmaarder en UIT072-er) gaat met 3 korte films in premiére op #FMF. Met Gerhardt werkte Frits 2 jaar aan What Lovers Do. Met wereldberoemde bassist John Patitucci maakte hij een dansfilm met Mena Leila. En er komt een mooie combinatie van een clip met live muziek van een band. Komt dat zien en horen!

2. VR, VR en nog eens VR

AR Graffiti WallVR-brillen, de AR Graffiti Wall en een workshop door VR-specialist Doeta. Zij laat ons de vele mogelijkheden van VR zien, bijvoorbeeld op scholen, in de zorg en in ziekenhuizen. Tijdens haar workshop laat ze niet alleen zien hoe je 3D kunt inzetten, je gaat vervolgens ook zelf aan de slag!

3. 3D-mensenscanner

ReproshapeJezelf als avatar terugzien op het scherm? Dat kan met de 3D mensenscanner van Reproshape. Tijdens #FMF kan je in dit futuristische apparaat stappen. Met een druk op de knop worden honderden foto’s van je gemaakt en verschijn je vervolgens in 3D, op het scherm.

4. Vergeten Helden

Vergeten HeldenVergeten Helden is een sociaal artistiek project dat zich specifiek op de doelgroep jongeren in AZC’s richt. Twee makers van dit project geven tijdens #FMF een workshop stop-motion en flipbooks! Eerder creëerde deze makers uit AZC’s 15 eigenzinnige korte films, deze zijn natuurlijk ook te zien tijdens #FMF.

5. Last but not least: Feest!

Herr AltWe sluiten de dag af geheel in stijl met een optreden van Herr Alt in Filmhuis Alkmaar. Elektro-rock met hele toffe visuals. Daarna verplaatsen we ons naar een broeikas-after in FMF stijl bij HAL25. Dus zelfs als het festival al ten einde is, kunnen we nog even doorfeesten.

Blokkenschema

Wil je een handig overzicht van het volledige programma van #FMF 2019? Check dan het blokkenschema:

#FMF 2019 Blokkenschema

Kaarten

Kaartjes kosten € 15, dit is inclusief een kopje koffie of thee in het Filmhuis. Een kaartje koop je via FilmhuisAlkmaar.nl, of op de dag zelf in het Filmhuis aan de Pettemerstraat 3. Bezoekers jonger dan 8 jaar hebben gratis toegang tot het festival.