We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Alkmaarse Nederpop band met landelijke bekendheid gaat in 2019 knallen! Het wordt een tof muzikaal feestje, wat start met de nieuwe EP. Een goede reden om weer eens langs te gaan bij de jongens van Van Huys Uit!

Na de afgelopen jaren meerdere singles te hebben uitgebracht, die allemaal nationale aandacht hebben gekregen, trakteert Van Huys Uit je in februari op een Exclusieve EP presentatie in Podium Victorie. Deze toffe gasten hebben zich gestort op nieuw repertoire en daar wil jij als eerste getuige van zijn!

Van Huys Uit - Band

Wat kunnen wij verwachten?

“We hopen iedereen te kunnen verrassen, dat is voor ons de grootste wens en uitdaging. Onze vorige singles zijn bij onze trouwe volgers/luisteraars allemaal boven verwachting goed bevallen, maar met deze nieuwe songs hopen we een nog bredere doelgroep aan te spreken.

“Dit wordt echt een heel tof muzikaal feestje!”

Hiervoor hebben we een producer benaderd die onder andere ook verantwoordelijk is geweest voor de eerste grote successen van Jett Rebel. Het zal geen totale nieuwe sound worden, maar we zoeken dankzij producer Jurriaan Sielcken veel meer de buitenkanten op. Dit wordt echt een heel tof muzikaal feestje!

Van Huys Uit - Hei

Waar halen jullie inspiratie vandaan bij het schrijven van nieuwe nummers?

“Goede vraag! Zeker omdat er tegenwoordig zoveel kruisbestuivingen zijn in de muziek! Zelf luisteren we toch nog heel vaak naar de reeds gevestigde namen in de Nederpop. Voor de teksten is dat vooral Acda en de Munnik. Zij hebben een groots repertoire wat voor iedereen herkenbaar is.

Daarnaast zijn De Dijk en BLØF natuurlijk grote inspiratiebronnen. Zij zijn de laatste Nederpopbands die nog staande zijn gebleven. Na deze helden is er in dit genre een groot gat ontstaan, wat wij hopelijk kunnen vullen”

Van Huys Uit - Shoot

Ruben Annink als voorprogramma in het mooie Podium Victorie

“Niemand minder dan Ruben Annink zal de avond openen. Hij is net als wij keihard bezig en weet iedereen muzikaal te verrassen. Na zijn doorbraak bij het programma “De Beste Singer-Songwriter” weet hij zich ook in het Nederlandse pop-repertoire goed neer te zetten. We zijn daarom onwijs blij dat hij bij deze avond aanwezig kan zijn.

“We zijn erg trots op ons eigen Podium Victorie!”

Daarnaast is het ook heel vet om zelf weer in Podium Victorie te mogen spelen. In 2017 stonden we in de grote zaal als voorprogramma van De Dijk. Dat was te gek! Nu staan we in de Kleine Zaal en kijken daar erg naar uit. Deze zaal voelt intiem aan, zonder dat je het idee hebt dat je in een kleinere zaal staat.

We hebben ook niet lang hoeven denken over een locatie om onze EP te presenteren. We zijn erg trots op ons eigen Podium Victorie!”

Van Huys Uit - Alkmaar

Hoe het jaren geleden begon met Van Huys Uit

Meer over Van Huys Uit

Dat de band zo’n succes zou gaan worden, hadden deze jongens niet durven dromen. Met een grote vaste groep volgers en dagelijkse airplay op de landelijke radio, weet Van Huys Uit zich goed op kaart te zetten.

“Met elkaar heel veel lol hebben, muziek maken én ook nog eens een groot publiek hiermee kunnen bereiken, voelt als een groot cadeau. We hopen dit nog heel lang met elkaar te kunnen en mogen doen.”

In 2015 is Van Huys Uit genomineerd voor een 100% NL Award in de categorie “Doorbraak van het Jaar” en in 2016 en 2017 voor een 100% NL Award in de categorie “Band van het Jaar”.

Het grote publiek zal de band kennen van hun bewerking op Ed Sheeran’s “Thinking Out Loud” dat ze live hebben gespeeld bij Radio538 en sindsdien voor flink wat aandacht heeft gezorgd. Uiteindelijk hebben ze deze single genaamd “Dit Moet Wel Liefde Zijn” met toestemming van Ed Sheeran uitgebracht onder hun eigen label.

Wanneer? Deur open: 19.45, aanvang: 20.30
Waar? Podium Victorie
Tickets? € 14,45
Meer info? vanhuysuit.nl | Event