We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  16:00 - 23:30

arthouse, bioscoop, winter

Vier films waar je door de snoeiharde koude niet meer weet wat echt is. In deze reeks waar het winterse landschap het decor vormt voor bijzondere verhalen, van Kult tot Klassieker.

Van Zuid Korea in 2031 tot Zweden in de jaren tachtig. De personages worden vertolkt door nieuwe, jonge acteurs maar ook door niemand minder Jack Nicholson, Kate Winslet en Jim Carey. Allen leven zij aan het randje van de samenleving en is niets wat het lijkt. Warm je hart en je handen aan deze film(klassiekers).

The Shining (1980)

HERE’S JOHNNY! Een horrorklassieker van Stanley Kubrick met een ontketende Nicholson in de hoofdrol. Schrijver Jack Torrance reist met zijn gezin af naar een verlaten hotel zodat hij onverstoord kan werken. Door de demonische krachten in het hotel verliest hij de controle over zijn gedachten en is tot alles bereid, zelfs moord.

Vrijdag 22 en zondag 24 februari
Tickets en meer info

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Deze ontroerende liefdesfilm verloopt net zo grillig als het mysterie dat menselijk geheugen heet. Wanneer Joel merkt dat zijn ex-geliefde Clementine haar herinneringen aan hun tijd samen heeft laten wissen, besluit hij hetzelfde te doen. Te laat realiseert hij zich dat hij natuurlijk niet van zijn mooie herinneringen af wil. Regisseur Gondry is een slimme verteller die iets prachtigs maakte van het warmbloedige script van Charlie Kaufman. Jim Carrey laat andermaal zien dat hij ook buiten komedies uitstekend op z’n gemak is.

Vrijdag 8 en zondag 10 februari
Tickets en meer info

Let the Right One in (2009)

De ouders van de twaalfjarige Oskar zijn gescheiden en hebben een hekel aan hem. Op school wordt hij gepest door een bullebak en diens twee vriendjes. Maar op een dag ontmoet hij zijn buurmeisje Eli. De twee sluiten aarzelend vriendschap, al is Eli wel een tikje raar. Poëtische, kille beelden, knap geluid en sterk, doorvoeld acteerwerk van de jonge acteurs.

Vrijdag 1 en zondag 3 maart
Tickets en meer info

Snowpiercer (2013)

In een toekomst waarin een experiment om de opwarming van de aarde te stoppen is mislukt, is er een ijstijd ontstaan waardoor bijna alle leven op aarde verdwenen is. De enige overlevenden zitten in de Snowpiercer, een lange trein die continu rond de planeet reist. In de trein bestaat een klassensysteem, waarbij de elite vooraan woont en de armen achteraan. Door de slechte levensomstandigheden ontstaat er achteraan een revolte, waarbij een groep probeert wagon voor wagon het voorste deel van de trein te veroveren.

Vrijdag 15 en zondag 17 februari
Tickets en meer info


Kaart wordt geladen...