We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nadat de eerdere datum niet door kon gaan vanwege harde wind, gaat Fonkelstad op 22 en 23 februari in de herkansing. De Vuurmeesters lichten de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein.

Fonkelstad gaat om samenzijn in de donkere maanden. Samen je handen opwarmen bij de vuurschalen, genieten van de winterse lekkernijen en luisteren naar muzikale talenten bij de kampvuursessies De Vuurmeesters zijn het creatieve en technische brein achter de vuurkunstwerken.

De Vuurmeesters

De Belgische Vuurmeesters begonnen als een vriendengroep met een gezamenlijke passie: vuur! In 2008 traden zij voor het eerst op en sindsdien zijn ze in binnen- en buitenland te bewonderen. Tijdens Fonkelstad staan de installaties van deze vuurkunstenaars centraal.

Met de Waagtoren als decor wordt het Waagplein gevuld met verschillende, indrukwekkende vuurinstallaties. Van vuurlotussen op het water tot vuurbomen op het Waagplein, alles is ontwikkeld door deze vuurkunstenaars.

Singer-songwriters tijdens Fonkelstad

Laat je verrassen door nieuwe namen, zoals Iris Kodde, Octave Species, Dougie Macfarlane en 2in1voud bij de grote vuurschaal. Of luister naar ‘doorgewinterde’ muzikanten, zoals Jan Roobeek, Luc Nieuwland, Anneleen Elout en Sterre Weldring in de tent, het bruisende festivalhart van Fonkelstad.

Laat jij je ook verwonderen door Fonkelstad op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019? Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom op het Waagplein.

UPDATE: Fonkelstad zou eerst 8 en 9 februari plaatsvinden, maar is vanwege het winterse weer verplaatst.