We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het jaar is alweer aan de laatste maand aangekomen! In de Alkmaarse UITagenda zetten we, net zoals elke maand, de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij.

De events die je niet mag missen deze december in Alkmaar

1. CineMusic: een ode aan filmmuziek

CineMusic - Jungle BookVoor het eerst in Alkmaar: CineMusic brengt een ode aan alle epische filmmuziek van afgelopen decennia. Het repertoire omvat 25 voor het CineMusic-orkest gearrangeerde nummers van componisten zoals Hans Zimmer, John William, Ennio Morricone, John Barry en Klaus Badelt.

Di 6 december
Meer info

2. Waagplein Winter Wonderland

Kerstbomen Drive Through Alkmaar

Vanaf 9 tot en met 18 december is het Waagplein omgebouwd tot Winter Wonderland. Naast de kerstkraampjes met leuke winterse en kerstproducten komt er een grote sfeervolle feesttent met in de weekenden feestavonden en kerstshows met optredens van de leukste lokale dj’s en artiesten en dansoptredens van het Alkmaars Showballet.

9-18 december
Meer info

3. Orange Skyline: terug in Victorie

Orange Skyline

Wij interviewden Orange Skyline in 2017, maar in 2022 zijn ze terug in Podium Victorie! Op hun tweede, titelloze album is Orange Skyline namelijk de indie rock ’n roll band die ze altijd al in zich hadden. Op 15 december laten ze dat horen in Alkmaar!

15 december
Meer info

4. Koop hier je oliebol

Oliebollen in Alkmaar

Ze zijn weer terug: de oliebollenkramen in Alkmaar! Check waar ze staan, probeer ze allemaal en laat ons weten wat jouw favoriet is!

hele maand
Meer info

5. Het lekker luchtige uitje met kerst: Snowponies

Alex Klaassen - Snowponies

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een ‘Special Edition’ van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen.

Wo 14 december
Meer info

6. UIT072 Filmavond: kerst

Kerst

Zet 23 december alvast in je agenda! Samen met Filmhuis Alkmaar brengen we 2 Kerstklassiekers terug op het grote scherm. Kaartjes zijn weer maar een tientje (inclusief consumptie!) en verkoop start komende week.

Vr 23 december
Meer info

7. De Nachthalte

NYE Vuurwerk

Op 31 december staat er een one-way ticket naar 2023 gepland met als tussenstop DE NACHTHALTE. Een line-up met internationale namen vervoert je van ”halte 22” naar ”halte 23” tijdens deze speciale NYE waarbij alles weer kan en mag. In de warehouse van HAL 25 te Alkmaar wissel je tussen twee haltes; DE HAL met house/techno en DE ZOLDER met disco, funk en meer waar je als liefhebber altijd aan je muzikale trekken komt.

Za 31 december
Meer info

Extra