We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

December zit natuurlijk rammend vol met gezelligheid, muziek en heel veel lekker eten. Bij onze maand tips is dat niet anders. We struinen deze maand natuurlijk over de kerstmarkten, ontdekken nieuwe theaterpareltjes, luisteren de Top2000 en pakken een gezellig fout kerstfeestje mee.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Alkmaar Maakt Het

Alkmaar Maakt HetVan muziekexplosies tot theatrale escapades. Van kunsttentoonstellingen tot futuristische filmbelevenissen. Van wedstrijd naar festival en van atelier naar expositie.
Alkmaar Maakt Het! op 16 december in de de Drukkerij is een festival die laat zien welke mooie dingen met een beetje gemeentesubsidie tot stand kunnen komen.

2. Winterfair in de Oude Stad

Winterfair201914 en 15 december is De Oude Stad weer een groot Winterwonderland. Slenter tijdens de Winterfair door de knusse straatjes, langs kerstbomen en versierde etalages. Geniet van lekker eten, prachtige muziek en natuurlijk de warme winterse gezelligheid.

3. Winterkaravaan

Een middag of avond met theater en heerlijk winters eten & drinken op een unieke locatie. Van 22 december t/m 29 december staat de Winterkaravaan 2019 in de Drukkerij.

4. Aloha’s Foute Kerstavond

Aloha-foute-kerstavondHet beste alternatief voor de Kerstnachtdienst of een avondje gourmetten bij de schoonfamilie: Aloha’s Foute Kerstavond. Op 24 december kun je weer als vanouds helemaal los met Wham, Mariah Carey, Limbo dansen en natuurlijk je foutste kerstoutfit.

5. Kerstmarkt Alkmaar

kerstmarkt-alkmaar-2019Tegen het decor van de Waagtoren wordt ook dit jaar weer een gezellige Kerstmarkt georganiseerd. Geniet van op 14 en 15 december van de winterse gezelligheid, leuke kraampjes en lekker eten op het Waagplein.

 

6. Strijkplanken Vlooien-Kerstmarkt

strijkplanken vlooien-kerstmarktZondag 22 december is de allereerste strijkplanken vlooien-kerstmarkt van Nederland in HAL 25. Neem je strijkplank mee en verkoop leuke frutsels, spullen, kleding, rommel en creaties! Of kom langs en koop spullen (of laat je overhemd strijken).

 

7. Winter Shopping Night

Shopping AlkmaarJingle bells, jingle bells… Als je nog niet in de kerststemming was, dan kom je het op 21 december. Tijdens de laatste Alkmaar Shopping Night van 2019 pakken winkeliers uit met speciale kortingen en acties, een mooie gelegenheid om de laatste kerstcadeaus of kerstoutfit te scoren.

8. Opening Pakje Kunst

Pakje KunstVoor slechts € 4,- kunst uit een automaat? Vanaf zaterdag 7 december is kunst voor iedereen beschikbaar in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Uit een oude sigarettenautomaat trek je dan een Pakje Kunst met daarin een uniek kunstwerk van een kunstenaar uit de regio Alkmaar.

9. Top2000 in De Kleine Deugniet

Top2000-kleine-deugniet-2019De Top2000 is misschien wel één van de grootste tradities tussen kerst en oud en nieuw! En hoe luisteren die klassiekers het beste weg? Juist, met een lekker speciaal biertje in een van Alkmaars fijnste speciaalbiercafé’s van het moment: De Kleine Deugniet. 

10. The Dutch Queen Tribute – Thank God it’s Christmas!

dutch-queen-tribute

Thank God It’s Christmas – An evening with The Dutch Queen Tribute. Muzikale pareltjes en klassiekers van de legendarische Engelse band Queen zetten de Victorie op 27 december vol energie en… kerstsfeer.

 

 

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor December

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. De 3 filmtips voor deze maand: 

1. The Irishman

De nieuwste film van Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet, Goodfellas) heeft eigenlijk geen intro nodig. Deze nu al iconische film centreert zich rondom één van de grootste onopgeloste zaken uit de 20e eeuw van de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van Jimmy Hoffa.

Tickets en meer info

2. King of the Cruise

Het kleurrijke en tragikomische bioscoopdebuut van filmtalent Sophie Dros gaat over een rijke en extravagante Schotse Baron (in kilt en met cape) die zijn tijd door brengt op luxe cruiseschepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hardwerkend personeel en gepensioneerde ouderen.

Tickets en meer info

3. Ghost Fleet

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen.

Tickets en meer info

 

Extra