We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CT86bp0TvSc

De bartender. Degene die de drankjes inschenkt, verhalen aanhoort en je welkom laat voelen in het café. UIT072 gaat op zoek naar de Leukste Bartenders van Alkmaar! Jullie hebben 5 bartenders genomineerd die we de afgelopen weken ’t hemd van het lijf hebben gevraagd. Deze keer de laatste 2 barmannen: 5 vragen voor Ed (49) en Dylan (18), vader en zoon, vaste bartenders bij De Waag Alkmaar.

1. Hoe zijn jullie in de horeca terecht gekomen?

Dylan: “Mijn vader is hier natuurlijk eigenaar. Toen ik dertien was ben ik begonnen in de afwas en uiteindelijk is dat doorgegroeid naar dat ik hier achter de bar sta en in de bediening werk.”

Vader Ed is een ervaren rot in het vak en vertelt over zijn omzwervingen: “Het begon in de Corridor 23 jaar geleden, dus dat is wel even een tijdje terug. Omzwervingen in Bergen, weer terug naar de Corridor, De Notaris, ’t Kantoor, de Berries, De Zaak en toen uiteindelijk hier beland. Toen heette het nog Zin In en werd ik mede-eigenaar. Uiteindelijk is mijn compagnon er uit gegaan en werd het De Waag, vijf en een half jaar geleden.”

2. Wat is voor jullie de leukste dag om te werken?

Ed: “Voor mij oudejaarsavond. We zitten altijd ramvol met allemaal leuke mensen, wordt van te voren geboekt. Daar wil je dan echt iets speciaals van maken voor de gasten. Echt met eten en lekkere hapjes, champagne om 12 uur, zanger er bij doen we altijd. Dan nog eentje toe en om een uur 1 half 2 gaan we lekker dicht en gaat iedereen weer gelukkig naar huis”.

Dylan: “Voor mij toch wel Koningsdag of -nacht. Ik vind het echt heel leuk om dan te werken”. Maar hoe vindt hij het dan dat hij zelf niet aan de boemel kan? “Om heel eerlijk te zijn, ik ben nog nooit zelf weggeweest op Koningsdag of -nacht.” Deze jongen heeft echt hart voor de horeca.

3. Voor wie willen jullie nog eens een drankje inschenken?

Dylan: “Dan toch wel Max Verstappen. Formule 1 kijken vind ik altijd wel leuk, ik denk dat heel veel mensen dat in Nederland hebben. Dat is toch iets speciaals.” Als we vragen wat hij denkt dat Verstappen drinkt antwoordt hij gevat: “Ja, Red Bull”.

Als ze de tijd hebben dan maken de heren het liefst een mooie cocktail. Maar wat drinken ze zelf het liefst? Dylan: “Apfelkorn Spa Rood of gewoon een lekker biertje.” Vader Ed drinkt het liefst een lekkere stevige rode wijn. “Meestal thuis op de bank hoor, ter ontspanning. Goeie film er bij, lekker stukje kaas, heerlijk genieten.”

4. Wat vinden jullie het leukste in dit werk?

Ed: “Horeca is toch altijd leuk? Het is gezellig, je maakt mensen blij en daar word je zelf blij van en dat is eigenlijk niet moeilijk ook. Als het een beetje in je zit dan gaat dat vanzelf en dan is het een heel mooi vak. En ik denk dat hij dat ook wel heeft.” knikt Ed naar Dylan.

“Ja, het is natuurlijk gewoon heel sociaal werk, wat het leuk maakt. Je leert mensen kennen, vrienden van je komen langs, het is gewoon gezellig.” zegt Dylan. Het leukst is het als: “het lekker druk is en het goed gaat, het is gezellig, er zitten bekenden van je, leuke mensen aan de bar”. Ed vult aan: “Als het barretje vol zit”.

5. Wat is het meest bijzondere dat jullie hebben meegemaakt?

Ed: “Jeetje, dat zijn wel vragen hoor, er zijn zo veel dingen gebeurd. Oh, je kent het verhaal wel van de nieuwe gasten die komen werken, die worden altijd in de maling genomen. Met een ovensleutel of zo, er is altijd wel iets wat ze verzinnen. We hebben dat een keer gedaan in de Corridor. We hadden de jongstgediende wijs gemaakt dat wij die dag aan de beurt waren om het Waagplein te vegen. Dus bij het schoonmaken zeiden we tegen elkaar: ‘Oh, shit, wij moeten het plein nog doen’. Toen hebben we tegen die jongen gezegd: ‘pak jij maar alvast een bezem, begin jij alvast, want wij zijn deze week aan de beurt. Dan gaan wij binnen vast schoonmaken.’ En je raad het al, iedereen op het Waagplein stond te lachen. Hij stond een half uur te vegen buiten in de kou.”

Stem nu!

Worden Ed en Dylan de leukste bartenders van Alkmaar?

Deze maand gaan we bij alle genomineerde bartenders langs voor een interview, zodat JIJ goed geïnformeerd kan stemmen op jouw favoriet.

Onder de stemmers verloten we bovendien mooie prijzen, mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar.