We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is weer zover: de feestdagen komen er aan! We zijn allemaal op jacht naar dat ene unieke Sinterklaas-, kerst- en nieuwsjaarscadeau om iedereen blij en gelukkig te maken en mee te verrassen. Ben je op zoek naar een cadeau met een verhaal? Stap dan zeker even naar binnen bij deze gezellige lokale winkels.

December shopping: een goed excuus voor ons om met de camera in de hand de stad in te gaan en te kijken wat Alkmaar allemaal te bieden heeft. Wij nemen je nu mee met onze top 11!

1. Pipoos

Pipoos exterieur

Wij begonnen onze tocht door Alkmaar bij de Pipoos op de Langestraat. Voor decoratie, hobbyspullen en allerlei creatieve bezigheden kun je altijd even binnenwippen. Voor het inpakken van de cadeaus hebben zij onder andere labels, stempels en andere gezellige spullen om je pakketjes net even dat beetje liefde en DIY te geven. En ben je nog niet begonnen met de kerstkaarten, dan zou ik zeker even Pipoos een bezoekje brengen!

maandag t/m zaterdag
Langestraat 113
pipoos.com

2. De Gepensioneerde

In de Schoutenstraat bevindt zich een winkel waar je zeker even naar binnen moet lopen en snuffelen. De naam van deze winkel: De Gepensioneerde. De eigenaar heeft zelfgeschreven bordjes geplaatst binnen en buiten de winkel met de omschrijvingen en prijzen van de producten. Zo zijn er puzzels uit Noorwegen en hebben we krijtbordjes gezien die uit Frankrijk komen. Als je houdt van nostalgie en het niet erg vindt om rond te struinen tussen veel aanbod dan is dit de plek om te zoeken naar een uniek cadeautje. Van puzzels, stripboeken, kinderspeelgoed, autootjes, sieraden uit India tot zelfs kledingstukken. Je kijkt je ogen uit.

maandag t/m zondag
Schoutenstraat 28

3. Bierwinkel Alkmaar

Net als vorig jaar staat ook dit jaar Bierwinkel Alkmaar op het lijstje en hoe kan het ook anders. In deze zaak heb je keuze genoeg voor de echte liefhebber van bijzondere biertjes. Daarbij is het ook een lust voor het oog en voor de meeste mannen (en vrouwen) een gezellige en lekkere aankoop voor de feestdagen. Ben je er nou nog niet helemaal over uit welk biertje of biertjes je mee naar huis wilt nemen dan ben je hier verzekerd van deskundig advies. Proost.

woensdag t/m zondag
Ridderstraat 14A
bierwinkelalkmaar.nl

4. Inde Soete Suyckerbol

Een van de bekendste en meest iconische zaakjes van Alkmaar is naar ons idee Inde Soete Suykerbol. Een prachtige winkel in een mooi pand aan de gracht. Je kunt hier heerlijke oud-Hollands snoep krijgen. Alles wordt overduidelijk met liefde uitgezocht en verkocht. Inde Soete Suykerbol specialiseert zich in thee, koffie en kruiden en natuurlijk snoepgoed. De foto’s spreken voor zich, je waant je weer even terug in de tijd en wie vindt een lekkere zak met snoep geen goed idee om te geven of te krijgen?! Wij konden hier niet even langsgaan zonder een Oerhollandse driedubbelgezouten zak drop mee te nemen.

maandag t/m zondag
Voordam 4
indesoetesuyckerbol.nl

5. De Houten Trein

Als je dan toch in een nostalgische bui bent, ga je ook even naar de Houten Trein. Deze winkel trekt je naar binnen met de prachtige etalage vol kwaliteitsspeelgoed. Binnen waan je jezelf weer even kind. Er zijn onder andere houten zwaarden en bogen in de ridderhoek, prachtig uniek gemaakte leeslampjes met naam en alles voor de kinderkamer. Er is mooi speelgoed van hout, van dieren tot poppetjes tot treinsets tot vliegtuigen tot noem het maar op en zelfs een ontzettend mooie kinderkeuken met alles erop en eraan voor de kleine chef. Ook heeft de kleine bouwer een enorme keuze. Kortom, er is voor ieder kind wat te vinden.

maandag t/m zondag
Voordam 3
dehoutentrein.nl

6. Van Delft Pepernotenfabriek

vandelft pepernotenfabriek interieur

Terug in de Langestraat is er een winkel waar je zeker tijdens de Sinterklaasdagen wel eventjes binnen moet gaan om te kijken naar het aanbod. Dit is de Van Delft Pepernotenfabriek. Pepernoten in allerlei smaken, onder andere Limoncello of Lemon-Cheesecake, Jäger Chef, Toffee Crunch of Meloen! Wie houdt er nu niet van kruidnoten, of het nu Sinterklaas is of niet, bij ons gaan ze er altijd wel in en met 58 smaken is er voor iedere smaak de perfecte pepernoot. Wij zijn er nog niet over uit, zelfs niet na de proeverij.

maandag t/m zondag
Langestraat 11
depepernotenfabriek.nl

7. Versierd

Om de hoek richting de Laat wippen we Versierd in. Hier kun je sieraden en horloges kopen en zelfs je oren laten piercen. Eigenaresse Gabriella geeft aan dat de winkel voor zich spreekt, het gaat om kwaliteit en goede service. Je zult hier niet naar huis gaan met een ketting waar je een groene nek van krijgt. Wanneer het donker begint te worden, gaan de lantaarns buiten aan wat nog meer gezelligheid geeft. De winkel heeft een gezellige en informele sfeer. Je kunt hier terecht met elke portemonnee, er zijn hippe en tijdloze spullen te vinden en er is voor elk wat wils. En wees nou eerlijk, ken jij iemand die niet houdt van een mooi sieraad of horloge tijdens de feestdagen?

maandag t/m zondag
Boterstraat 3
versierd.com

8. Perron4

Voor de Legoliefhebber is er Perron 4, hier kun je alles vinden voor je Legoverzameling.  De foto`s spreken voor zich; dit is de Legowereld van Alkmaar en omstreken. De winkel is geweldig. We zagen zelfs de Legotrein langs zoeven met zwarte piet.

maandag t/m zondag
Breedstraat 11
perron4.nl

9. De Spellentoren

Aan de Koningsweg is De Spellentoren te vinden: dé winkel in Alkmaar als het gaat om spellen. De winkel nodigt uit om lekker aan de tafel te zitten en gezellig één van de vele spellen te gaan spelen. Hier is voor iedereen wat te vinden en te beleven op spellengebied. Of je nou wilt puzzelen je brein wil kraken, strategisch je doel wilt bereiken of een andere wereld in wil stappen als een spelkarakter, deze winkel heeft het. Ben je nog op zoek naar een leuk spel (maakt niet uit wat voor een spel) in deze donkere maar oh zo gezellige dagen, dan moet je hier zijn!.

dinsdag t/m zondag
Koningsweg 28
despellentoren.nl

10. De Vrolijke Boekenwurm

de vrolijke boekenwurm interieur

Voor de allerkleinsten zijn de mooiste cadeautjes te vinden bij De Vrolijke Boekenwurm. Van prachtige knuffels die een heel kinderleven meegaan en je kindje overal zullen vergezellen, tot het eerste boekje of de eerste boekjes voor de toekomstige vrolijke boekenwurm. Er is zoveel te zien, beslist een aanrader om naar binnen te gaan en even te snuffelen.

dinsdag t/m zondag
Houttil 52
devrolijkeboekenwurm.nl

11. WAAR! Alkmaar

Als je op zoek bent naar eerlijke, ecovriendelijke cadeaus raden wij je aan om binnen te stappen bij WAAR!. Eco is Hip! WAAR! heeft als missie om oude afgedankte spullen een nieuw leven te geven en zorgt ervoor dat alles op een eerlijke en natuurlijke manier wordt gemaakt en herbruikbaar is. Je vindt hier natuurlijke verzorgingsproducten, diffusers, ecologische planten, vegan kookboeken, waterflessen, zelfgemaakt servies, handgemaakte manden en nog zoveel meer. Waar! Alkmaar krijgt ook steeds meer aanbod van lokale producten, dus zeker een aanrader om hier even binnen te lopen en te kijken wat ze allemaal hebben.

dinsdag t/m zondag
Houttil 48
ditiswaar.nl

Happy shopping & fijne feestdagen

Alkmaar heeft natuurlijk nog veel meer leuke en unieke winkels. Veel te veel om te laten zien in dit artikel. Wij horen graag van jullie welke winkels jullie in deze lijst missen. Wij hopen dat wij iedereen genoeg inspiratie hebben gegeven voor het vinden van die perfecte cadeautjes waar je naar op zoek was en wensen iedereen fijne feestdagen!